Svijet

Pistorijusova djevojka, pravnica blistave karijere modela

rivavijest
Riva Stinkamp, djevojka Oskara Pistorijusa, južnoafričkog paraolimpijca koji  ju je prekjuče ustrijelio u svom stanu, diplomirala je pravo i izgradila impresivnu karijeru modela (reklamne kampanje za ”Ejvon”, FHM, “Tojotu”, “Klover i “Zui”), od subote je trebalo da učestvuje u rialitiju na tropskim ostrvima, i već nekoliko mjeseci je bila u naizgled srećnoj vezi sa Pistorijusom.

Pistorijusova djevojka, pravnica blistave karijere modela
Portal AnalitikaIzvor

Za nju i za njihovu vezu svi su imali samo riječi hvale.

Ova raznovrsna i zanimljiva karijera u usponu i reklo bi se savršeno srećan život tragično su se okončani prekjuče ujutro oko 4 sata po lokalnom vremenu, kad ju je Pistorijus ustrijelio hicimau ruku, grudi iglavu, navodno misleći da je u stan upao provalnik. Atletičar je uhapšen i optužen za ubistvo, a južnoafrička javnost je u šoku i nevjerici.

pistoriusok
Južnoafrički atletičar Oskar Pistorijus, koji se proslavio trčeći uz specijalne proteze, zbog sumnje da je ubio svoju djevojku, 30-godišnju Rivu Stinkamp, izveden je na kratko iz pritvora kako bi bio saslušan, a potom se rasplakao kada je i zvanično optužen za ubistvo sa predumišljajem.

Isprva se nagađalo da je slavni atletičar greškom ubio djevojku, misleći pogrešno da je provalnik koji mu je banuo u kuću na Dan zaljubljenih u četiri sata ujutro, ali je policijskom istragom utvrđeno da se stvari izgleda uopšte nisu desile tako.

rivajosok
Pistorijus je, prema prvim informacijama, pomislio da je manekenka Stinkamp, sa kojom se zabavljao oko dva meseca, provalnik pa je zato pripucao (što mu nije strano, jer, kako je tvrdio u jednom intervjuu, "kada ima problem sa nesanicom, uzme oružje i ode na strelište 'da se isprazni'). Devojka je više puta pogođena u glavu, grudi i rame, a hitna pomoć koja je stigla na lice mesta nije mogla da spreči tragediju.

Pistorijus je ubrzo uhapšen a tokom dana su se pojavili i novi podaci. Portparolka policije Denis Bjuks je saopštila da je "i ranije bilo incidenata u kući", a da se policija suprotstavila puštanju na slobodu uz kauciju "jer je tokom razgovora sa komšijama utvrđeno da su one "čule šta se dešavalo u večeri koja je prethodila ubistvu, kao i neposredno pre pucnjave".

U večernjim satima u četvrtak, saopšteno je da je Pistorijus i zvanično optužen za ubistvo, pa je u pritvoru sačekao saslušanje. A na njega je pošao ne želeći da pokazuje lice novinarima i foto-reporterima, kojih je bilo na desetine.

Prekrivene glave, uz pomoć policajaca koji su sklanjali snimatelje sa njihovog puta, Pistorijus se, a da mu je iko od predstavnika medija vidio lice, iz pritvora stigao na saslušanje.

Kada mu je saopšteno da je i zvanično optužen za ubistvo sa predumišljajem, paraolimpijska i olimpijska zvijezda je briznula u plač.

Sud je naložio da Pistorijus ostane u pritvoru do sljedećeg saslušanja u utorak ili srijedu.

Južnoafrički mediji navode i nove detalje iz istrage, tvrdeći da je u nesrećnu djevojku četiri puta pucano - kroz vrata kupatila u kome je bila.

Podsjetimo, Oskar Pistorijus postao je atletičar iako je prvog rođendana ostao bez obje noge, pošto je rođen bez fibula. Već sa 11 mjeseci su mu ugrađene specijalne proteze pomoći kojih se kretao, ali i izrastao u vrhunskog sportistu.

Prošlog ljeta postao je prvi atletičar koji je objedinio nastupe na Paraolimpijskim I Olimpijskim igrama, a u posljednjoj Olimpijadi u Londonu prošloga ljeta trčao je u polufinalu na 400 metara.

 

(blis.rs)

Portal Analitika