Region

Blic: Milorad Veljović ostaje direktor policije

okveljovicmil
N
e bih isključio mogućnost da Milorad Veljović ostane na mjestu direktora policije - izjavio je juče prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Blic: Milorad Veljović ostaje direktor policije
Portal AnalitikaIzvor

U poslednja tri mjeseca, od kada je raspisan konkurs za ovu funkciju, Vučićeva izjava prva je konkretnija tvrdnja o tome ko će rukovoditi policijom u narednom periodu, piše Blic.

Vučić nije objasnio da li će Veljović, koji je na funkciji direktora već sedam godina, ostati na toj poziciji kao vršilac dužnosti, ili će, kao kandidat na konkursu, biti imenovan s mandatom od pet godina.

Vučić je naveo i da je o kandidatu razgovarao s ministrom policije Ivicom Dačićem, kao i da „nije vođen nikakav partijski rat za bilo kakve funkcije u policiji“.

- Mesto direktora policije nije bilo pitanje bilo kakvih koalicionih dogovora jer ministar unutrašnjih poslova ima svoja ovlašćenja - rekao je Vučić.

On je izjavio da je njega jedino zanimalo ono na čemu je i insistirao, a to je da se nastavi rad na 24 predmeta spornih privatizacija, o čemu je, u skladu sa zakonom, odluku doneo Biro za nacionalnu bezbjednost.

- Od 24 predmeta, prethodnih godina istrage su vođene samo u dva slučaja, od kojih je jedna zaustavljena, a druga nije nastavljena. Policija i tužilaštvo sada rade na tim slučajevima i narednih nedelja doći će novi rezultati - najavio je Vučić.

Predsjednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić juče se nije oglašavao o izboru direktora policije.

 

 

Portal Analitika