Ostalo

SP: Vorli zlatna u veleslalomu

VorliTesa
F
rancuskinja Tesa Vorli osvojila je danas zlatnu medalju u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu alpskih skijašica u Šladmingu.

SP: Vorli zlatna u veleslalomu
Portal AnalitikaIzvor

Ona je bila vodeća i nakon prve vožnje, a do prve zlatne medalje na svjetskim prvenstvima došla je u vremenu dva minuta, osam sekundi i šest stotinki. Vorli je prije dvije godine u Gramiš-Partenkirhenu bila bronzana u veleslalomu.

Ona je za sekundu i 12 stotinki bila brža od drugoplasirane Slovenke Tine Maze, koja je u Šladmingu branila zlartnu medalju u toj disciplini. To je njena treća medalja u Šladmingu, ukupno šesta na šampionatima svijeta.

Maze je na ovogodišnjem SP bila zlatna u superveleslalomu i srebrna u superkombinaciji. Bila je zlatna i prije dvije godine u veleslalomu, a ima i dvije srebrne medalje u superveleslalomu iz Garmiš-Partenkirhena i veleslaloma iz Val Dizera.

Bronzana medalja pripala je Austrijanki Ani Feninger, koja je imala sekundu i 18 stotinki slabije vrijeme od pobjednice.

To je njena druga medalja na svjetskim prvenstvima, nakon što je bila zlatna prije dvije godine u superkombinaciji. Na četvrtom mjestu završila je Austrijanka Katrin Cetel, a peta Šveđanka Frida Hansdotir.

Svjetsko prvenstvo biće nastavljeno sjutra veleslalomom skijaša.

Portal Analitika