Društvo

Snoubord spektakl na Vučju: Nastup klape Who See i nagradni fond od 4 hiljade eura

mirDeda14_429
- U Ski centru Vučje u pripremi je veliki događaj Festival snouborda i hip-hopa koji će se održati od 1. do 3. marta - Snoubord ikstrim sešn Vučje 2013. U pitanju je drugi internacionalni trodnevni samit snoborda i hip-hopa, koji organizuje ski-centar Vučje u saradnji sa nekoliko agencija i klubova iz regiona - kazala je na današnjem presu Marela Andesilić, PR Snoubord ikstrim sešn Nikšić 2013 (Snowboard extreeme session 2013).

Snoubord spektakl na Vučju: Nastup klape Who See i nagradni fond od 4 hiljade eura
Portal AnalitikaIzvor

Ona je istakla da je u saradnji sa velikim brojem sponzora obezbijeđen budžet od 15 hiljada eura, od čega je ukupan fond za nagrade 4 hiljade eura.

- U sportskom dijelu takmičenja će biti organizovano više vrhunskih, atraktivnih trka. Biće zastupljene olimpijske discipline snoubord kros (snowboard cross) i big eir (big air). Ta dva glavna takmičenja donijeće pojedinačne ali i ukupnu pobjedu učesniku koji bude najbolji u obje discipline, koji će biti nosilac nagrade Plava vučica - kazala je Andesilić.

Prošlogodišnji pobjednik Vojin Obradović Pirgo je kazao da se takmičari za učešće na festivalu mogu prijaviti na snowboardvučje@gmail.com.

- Snoubord je poznat u svijetu kao jedan jako lijep sport, a fristajl (freestyle) je poznat kao jedna jako lijepa disciplina. Pozivam sve ljubitelje ovog sporta da dođu i oprobaju se u nekoj od disciplina. Ko se ne prijavi putem mejla, to može da uradi lično u petak 1. marta u Ski-centru Vučje - kazao je Obradović i dodao:

- Počeo sam da se bavim snoubordom prije nekih 13, 14 godina. Odmah sam se zaljubio u taj sport i samim tim želio sam da napredujem. U Crnoj Gori i regionu ima mnogo dobrih vozača u ovoj disciplini. Trudim se da postižem dobre rezultate, pa je kao posljedica toga uslijedilo i prošlogodišnje osvajanje trofeja Plava vučica.

Ukupan fond za nagrade iznosi 4 hiljade eura. Od toga dvije hiljade ide za novčane nagrade, dok ostatak čine robne nagrade - sportska i zimska oprema.

svi14nk429

- Za osvojeno prvo mjesto u snoubord krosu dobija se 400 eura, drugo mjesto 250 eura, treće 150 eura. Za prvo mjesto u disciplini big eir dobija se 400 eura, drugo mjesto 250 i treće 150 eura. Nagrada publike u opremi iznosi ukupno 300 eura dok nagrada za djecu iznosi 200 eura u opremi i za big eir, takođe, 200 eura u opremi. Za ukupnog pobjednika obezbijeđena je vrijedna nagrada vikend za dvije osobe tokom ljeta u Herceg Novom u hotelu sa četiri zvjezdice u iznosu od 400 eura - kazala je Andesilić.

Ona je istakla da će tokom i uoči festivala biti organizovane tematske zabave sa vodećim di-džejevima i promoterima, a grupa Who See će održati veliki koncert na Vučju.

Dejan Dedović-Dedduh iz grupe Who See je istakao da „sve što je u svijetu mejnstrim, kod nas je još uvijek alternativa“.

- Zahvaljujući ljudima koji se bave organizacijom ovakvih festivala nadam se da ćemo i mi postići taj mejnstrim nivo, da se ne brukamo više pred svijetom. Zadovoljstvo mi je što ću prisustvovati ovom događaju. Volim sve sportove generalno, a naročito ove koji su usko vezani za hip-hop kulturu. Nastupićemo 3. marta na snoubord stazi ski centra Vučje, ali nećemo izvoditi pjesmu koju smo pripremili za Evroviziju - zaključio je Deda.

A.P.

Portal Analitika