Društvo

RDC: Prekid programa Skala radija je zbog kvara njihovog uređaja

vrmac
P
ovodom reagovanja predstavnika Skala radija u vezi prekida emitovanja njihovog programa sa objekta Vrmac obavještavamo javnost da je analizom stručnih službi Radio-difuznog centra utvđeno da je ovaj prekid nastao usled kvara na uređaju pomenutog radija, saopšteno je Portalu Analitika iz Radio-difuznog centra.

RDC: Prekid programa Skala radija je zbog kvara njihovog uređaja
Portal AnalitikaIzvor

S tim u vezi, Radio-difuzni centar se nikako ne može smatrati odgovornim za nastali problem iz razloga što je otklanjanje kvara isključivo obaveza Skala radija.

- Procedura za ulazak u ovaj, kao i druge objekte RDC-a, je jednostavna, završava se u kratkom roku i ni u kom slučaju ne može biti uzročnik dužeg prekida signala. Stoga smo iznenađeni  istupanjem u javnost predstavnika Skala radija i njihovom spremnošću da za svoje propuste okrive Radio-difuzni centar, piše u saopštenju.

-I pored velikih problema u elektroenergetskom napajanju objekta Vrmac, za koje nije odgovoran Radio-difuzni centar, mi smo učinili i činimo sve kako bi omogućili svim korisnicima stabilno funkcionisanje uređaja. U tu svrhu je obezbijeđeno alternativno napajanje objekta (agregat) i redovno se obezbjeđuje gorivo za njegov rad. Činjenica je da smo suočeni sa učestalim krađama na objektu koje nam stvaraju velike poteškoće. Mišljenje odgovornih iz Skala radija da se taj problem može riješiti postavljanjem jedne kamere apsolutno ne stoji. To je potpuno neefikasno jer nam iskustvo sa drugih objekata govori da takvo rješenje nije donijelo očekivane rezultate jer su kamere  uništavane ili su počinioci krađe bili maskirani zbog čega je teško utvrditi njihov identitet. Iz navedenih razloga pribjegli smo drugom načinu rješavanja ovog problema za koji smatramo da će biti efikasan, kažu se u saopštenju.

Konstatacija da su u RDC-u „revnosni, tačni i precizni“ jedino kada je u pitanju slanje opomena pred utuženje za neplaćene račune, smatramo samo pokušajem da se i na ovaj način dodatno prolongira rok za plaćanje višemjesečnih dugovanja. Obzirom da Skala radio nije izmirio svoje obaveze prema RDC-u za proteklih osam mjeseci, prosto je neobjašnjivo da daju sebi za pravo da se uopše javno oglašavaju. To elementarna pristojnost ne dozvoljava.

- Za, kako kažu, ogromnu štetu koju su pretrpljeli zbog višečasovnog neemitovanja programa odgovorni u Skala radiju krivca moraju potražiti u svojim redovima jer su je prouzrokovali svojim nečinjenjem, a  RDC će nastaviti, kao i do sada,  da svim svojim korisnicima usluge pruža na odgovoran i profesionalan način, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika