Politika

LP: Izjava Zorana Jelića nekorektna i nepolitična

1402liberalna
Z
ačuđujuća je i veoma nesmotrena, nepolitična i nekorektna izjava poslanika DPS-a Zorana Jelića izrečena povodom najave Liberalne partije o pokretanju inicijative za dekriminalizaciju lake droge-marihuane, kojom se on personalno obrušio na našeg predsjednika Andriju Popovića, kazali su iz Liberalne partije.

LP: Izjava Zorana Jelića nekorektna i nepolitična
Portal AnalitikaIzvor

Prema njihovim riječima, liberali su, donijevši odluku da uđu u koalicionu vlast, obećali da će se naročito zalagati za afirmaciju i progres sporta u Crnoj Gori, društvenu mobilizaciju mladih, prava žena i LGBT osoba kao i za dekriminalizaciju “lakih droga”, konkretnije, marihuane i legalizaciju prostitucije, po uzoru na najrazvijenije zemlje svijeta.

- Posljednje tri stavke uzrok su nizu loših komentara koje smo mogli čuti u medijima od predstavnika pojedinih organizacija, a sa druge strane uz podršku mnogih drugih društvenih subjekata i pojedinaca. Svjesni toga da zivimo u društvu koje je konzervativno i godinama pod velikim uticajem patrijarhalnih zastarjelih načela, znamo da nismo krenuli na nimalo kratak i lagan put pa shodno tome imamo obavezu da sve svoje stavove gradjanima detaljno predstavimo i obrazložimo i u tome ćemo biti uporni ali i veoma obazrivi, odlučni su iz Liberalne partije.

Oni poručuju koalicionom partneru DPS-u, da bez obzira na različitost stavova o pojedinim pitanjima, neće prihvatiti praksu vođenja, kako kažu, ličnih ratova u koalicionom savezu, „kakvu imaju sa pojedinim partnerima i za nas ne postoji odnos da možemo da se „tužimo i družimo“ “.

Portal Analitika