Region

Advokati nude 20 miliona eura jemstva za slobodu Miškovića

miskovic
Advokati Miroslava Miškovića, vlasnika "Delta holdinga", i njegovog sina Marka ponudiće jemstvo za njihovo puštanje na slobodu, tvrdi Blic.

Advokati nude 20 miliona eura jemstva za slobodu Miškovića
Portal AnalitikaIzvor

Osnov za takav zahtjev oni nalaze u činjenici da su svi svjedoci koji su bili planirani već saslušani i da više nema planiranih svjedoka, kao i u tome da je Miškovićima i Milu Đuraškoviću, vlasniku "Nibens grupe", određen pritvor po tri osnova: da ne bi uticali na svjedoke, zbog opasnosti od bjekstva i zbog uznemiravanja javnosti.

Pošto je uticaj na svjedoke najvažniji razlog, a oni su već saslušani, odnosno nema novih najavljenih svedoka, da bi se predupredili drugi razlozi zbog kojih su Miškovići u pritvoru, kao što je opasnost od bjekstva, advokati smatraju da sud može da izrekne i druge mjere: oduzimanje putnih isprava i obavezno javljanje policiji, kao i kućni pritvor sa elektronskim odašiljačem ili bez njega.

Zbog toga će advokati Miškovića narednih dana, nakon što dobiju zvaničnu potvrdu da je na Kipru saslušana Tatjana Jeronimides, odlučiti s klijentima za koju će se opciju opredijeliti i tražiti puštanje iz pritvora. 
Advokati Miškovića ranije su razmatrali da daju jemstvo u visini štete za koju se terete vlasnik "Delta holding" i njegov, a koja je oko 20 miliona eura.

 

Portal Analitika