Muzika

Igi Pop: Imao sam misiju, a onda postao kruti leš

1402igi
L
egendarni roker Igi Pop rekao je da je u početku karijere "imao osjećaj da mora promijeniti svijet, ako treba i mačem", ali da se poslije pretvorio u "kruti, star leš".

Igi Pop: Imao sam misiju, a onda postao kruti leš
Portal AnalitikaIzvor

U intervjuu britanskom listu Indipendent povodom objavljivanja fotografija iz vremena albuma "Raw Power", Igi Pop je rekao da je početkom 1970-ih bio "grozan, gadan, odvratan, sebičan skot u srebrnim kožnim pantalonama".

Na pitanje da li se može povezati s mladićem na slikama snimljenim 1972. godine, Igi Pop je rekao da mu "nije previše stran".

"Tek sada gubim nešto od osjećaja misije kamikaze koji je ta osoba imala. U to vrijeme sam zaistao osjećao da moram promijeniti svijet, ako treba i mačem", rekao je 66-godišnji muzičar koji se zajedno sa svojom grupom "Studžis" (The Stoodges) smatra pretečom panka.

Igi Pop je rekao da je krajem 1990-ih još bio prilično fleksibilan.

"Ali više nisam mogao tako otkada su EMI i Virdžin počeli da izdaju sve te kompilacije i filmove, i korporacije počele da koriste moju muziku, a ja počeo da se pojavljem na radiju. Tada sam se pretvorio u kruti, stari leš", rekao je Igi Pop.

Izdavačka kuća Foruli uskoro će objaviti fotografije Mika Roka koje su se našle na prednjoj i zadnjoj strani albuma "Row Power" s potpisima tog fotografa i Igija Popa.

Igi Pop je rekao da "zaista trošio u to vrijeme" kako bi imao izgled zabilježen na fotografijama.

Novi album "Studžisa" trebalo bi da izađe 22. aprila.

Foto; zimbio.com

Portal Analitika