Ostalo

Mrvaljević: Karate je kandidat za OI u Riju

Karratte
Karate je najozbiljnji kandidat da postane olimpiski sport, nakon Odluke Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) o isklučivanju rvanja iz programa olimpijskih igara, smatra predsjednik Karate saveza Crne Gore (KSCG) Vladimir Mrvaljević.

Mrvaljević: Karate je kandidat za OI u Riju
Portal AnalitikaIzvor

On je ocijenio da je Odluka MOKA da isključi rvanje nepravedna jer postoje sportovi sa manjom tradicijom koji su trebali biti isključeni,

Mrvaljević je podsjetio da je kandidatura karatea za ulazak u olimpijski sport u nadležnosti Svjetske karate federacije (WKF) i da je na putu ka ostvarenju tog cilja.

"Na Svjetskom prvenstvu (SP) u Parizu WKF je imala prezentaciju, pred predstavnicima Organizacionog odbora MOK, gdje se karate kao sport predstavio u najboljem svijetlu",kazao je Mrvaljević agenciji MINA.

Mrvaljević je podsjetio na velike napore koje ulažu KSCG i Crnogorski olimpijski komitet (COK) u nastojanjima da karate postane dio porodice olimpijskih sportova.

"Ukoliko karate uđe u program olimpijskih sportova siguran sam da će sa prvih Olimpijskih igara na kojima bude učestvovao KSCG donijeti makar jednu medalju", rekao je Mrvaljević.

On je kazao da KSCG radi organizovano i da to potvrđuju rezultati crnogorskih karatista.

Prema njegovim riječima, KSCG u narednom periodu očekuje mnogo obaveza na svim nivoima takmičenja.

"KSCG će u junu biti domaćin regionalnog Evropskog prvenstva u Herceg Novom. Očekujemo nastup 600 takmičara. KSCG je oduvijek bio dobar domaćin, a uspješnom organizacijom šaljemo u svijet pozitivnu sliku o Crnoj Gori", zaključio je Mrvaljević.

Portal Analitika