Politika

BOJOVIĆ: Uvjeren sam da ćemo uspjeti da prikupimo potpise, podrška svakim danom raste

okbojovic
N
ezavisni predsjednički kandidat Pravedne Crne Gore  Rade Bojović poručio je na današnjoj konferenciji za medije da je uvjeren da će prikupiti potpise koji su mu potrebni da bi se kandidaovao na  predstojećim predsjedničkim izborima. Prema podacima Bojovićevog izbornog štaba do danas je za njegovu kandidaturu, na nivou države, prikupljeno 502 potpisa.

BOJOVIĆ: Uvjeren sam da ćemo uspjeti da prikupimo potpise, podrška svakim danom raste
Portal AnalitikaIzvor

Bojović je ipak optimista jer, kako je istakao, „posljednja dva dana broj potpisa podrške  za njegovu kandidaturu stalno raste“.

- Prikupljanje potpisa za nezavinsog kandaidata iza kojeg ne stoje stranačke kolone niti mobilisani građani jeste težak zadatak ali sam uvjeren da ćemo ga mi savladati jer nema dileme da u Crnoj Gori postoji 8 000 građana koji su spremni da učine mali ali ponosan napor i time pokažu da Crna  Gora nije na repu evropske demokratije – rekao je Bojović.

On je istakao da je pred njima bitka  od 33 dana i da je uvjeren da će sakupiti potpise.

- Mi moramo doći u situaciju da skupljamo oko 200 potpisa dnevno i nakon toga Crna Gora će imati nezavisnog kandidata u završnici kampanje. Vjerujem da ćemo taj tempo postići u nrednih nekoliko dana – rekao je nezavisni kandidat Pravedne.

okbojovic1
Bojović
je istakao da imamo jedan neusklađen izborni proces koji je, kako navodi, u funkciji stranačkih kandidata jer u opštinama nije iskordinirano radno vrijeme mejsta na kojima se kupe potpisi.

On je pozvao "one Crnogorce koji za ovih 20 godina nijesu imali rezervnu državu niti su svou ljubav mjerili apanažama i foteljama da svojim potpisom podrže njegovu kandidaturu".

- Time bi sprijećili da u završnici predsjedničke kampanje učestvuju kandidati kojima je državotvorna Crna Gora bila  sporedno zanimanje. Nemam sumnje da ukupna podrška  gospodinu Vujanoviću i Lekiću ne prelazi 65 – 70 procenata što otvaramogućnost neočekivanih obrta u prvom izbornom krugu i potvrđuje moj stav da će se predsjednik Crne Gore izabrati u drugom izbornom krugu – kazao je Bojović.

 

Portal Analitika