Društvo

Skala radio od juče bez programa, traže da RDC plati štetu

vrmacrepetvijest
„Po ko zna koji put Skala radio, zahvaljujući neodgovornom odnosu Radio difuznog centra Crne Gore, ne emituje čitav dan i noć program iz emisionog objekta Vrmac“, stoji na sajtu ove radio stanice.

Skala radio od juče bez programa, traže da RDC plati štetu
Portal AnalitikaIzvor

U tekstu postavljenom na portalu piše da Skala radio nije jedini emiter čiji uređaji ćute, ali da jeste jedini koji se oglašava i traži od onih koji su odgovorni da preduzmu korake i konačno počnu da rade svoj posao za koji platu primaju od onih prema kojima se tako maćehinski ponašaju.

Juče oko 13 sati došlo je do ispada emisione tehnike emitera na Vrmcu.

„Pozvali smo kotorsku Elektrodistribuciju koja je, zahvaljujući dobroj saradnji sa nama, uputila ekipu da provjeri vod od Prčanja do objekta RDC-a.

Nakom detaljnog ispitivanja instalacija koje se nalaze izvan objekta obaviješteni smo da je napajanje uredno do kućice u kojoj se nalazi oprema, ali da ekipa ne može da uđe i vidi o čemu se radi, jer jednostavno nema ključ da uđe.

A ključ nije u Kotoru, jer su umne glave iz RDC-a odlučile da on bude u Podgorici, pa da korisnik napiše dopis, ako mu se uređaj pokvari, tehničkoj službi koja će, nakon sagledavanja problema nekoga poslati da širom otvori vrata.

Ako reagujete brzo to će trajati nekoliko sati, ali ako mislite da je došlo do nestanka struje pa čekate da dođe onda je to nekoliko puta toliko.

To je u najboljem slučaju.

U ovom drugom, gorem, to je dva dana koja za RDC ne predstavljaju nikakav problem.

Za njih emiteri postoje samo kada treba da ih finansijski zadovoljavaju.

Pisali smo direktora i u nekim drugim službama nekoliko puta da nam omogući da imamo ključ, da i njima pomognemo i smanjimo im troškove.

Reagovali bi brzo kada dođe do problema, a u isto vrijeme bi čuvali objekat od onih koji su skloni nasrtaju na našu, ali i imovinu RDC-a.

Nikada nijesmo dobili nikakav odgovor, iako to elementarna pristojnost nalaže.

RDC je na Vrmcu postavio agregat koji je trebao da umiri naše višegodišnje negodovanje zbog čestih nestanaka električne energije.

Agregat već duže ne radi, jer neko krade akumulator i naftu iz njega.

Pokušavali smo da objasnimo ljudima u RDC-u da je to lako rješiv problem.

Instaliranjem jedne kamere otkrili bi se počinioci, a njihovo hvatanje i kažnjavanje bila bi dobra opomena lopovima.

Nikada nam niko ni na taj i slične prijedloge nije odgovorio.

Interesantno je kako se niko iz RDC-a nije sjetio kako da obezbijedi agregat koji se u zadnje vrijeme desetak puta obijao ?

Sada se pravi željezni kavez koji treba da riješi problem.

Biće to zaista slaba inspiracija za lopove, a za nas još jedan dokaz površnosti dobro plaćenih kadrova Radio difuznog centra Crne Gore.

Danas smo doznali da će da nam pošalju opomenu pred utuženje za neke neplaćene račune koje uredno dostavljaju.

Tu su revnosni, tačni i precizni.

Ne pitaju se pritom koliku su nam štetu napravili svojim ne činjenjem i lošom unutrašnjom organizacijom.

Ima li ko tamo da se zapita kako ćemo preživjeti ako gotovo svakoga dana imamo prekide u programu koje slušaoce jednostavno primoraju da se orjentišu na nekoga koga mogu nesmetano slušati? Ne! To u RDC-u gotovo nikoga ne interesuje.

Mi više nećemo da ćutimo.

Tražimo da nam RDC plati ogromnu štetu koju smo pretrpjeli i koju trpimo zbog njihove nezainteresovanosti i neprofesionalnog odnosa.

Ako ne budu htjeli, alarmiraćemo sve institucije sistema ove države, a nakon toga i Evropske adrese, jer nam je ugroženo osnovno pravo koje imamo da slobodno i neometano emitujemo program.

Skala radio će pozvati crnogorske emitere da se pridruže oštrom protestu protiv ovakvog odnosa RDC-a prema elektronskim medijima.

Biće, preko udrženja i asocijacije elektronskih medija organizatori okruglog stola na kome će, pored medija  biti pozvani predstavnici resornih ministarstava, Kancelarija Evropske Unije u Podgorici, RDC, AEM i EKIP i nevladinih organizacija koje prate rad medija u Crnoj Gori“, stoji u tekstu sa sajta Skala radija.

Portal Analitika