Fudbal

LŠ: Vučinić pogodio za ubjedljiv trijumf Juvea, pobjeda PSŽ-a

VucinicTrijumf
N
akon 68 dana pauze ponovo se zavijorila čuvena mušema Lige šampiona, a prvi mečevi osmine finala pripali su gostima. Juve je u Glazgovu protiv Seltika stekao odličnu, nedostižnu prednost pred revanš u Torinu slavivši 3:0, dok je PSŽ takođe bio uspješan na "Mestalji" protiv Valensije 2:1.

LŠ: Vučinić pogodio za ubjedljiv trijumf Juvea, pobjeda PSŽ-a
Portal AnalitikaIzvor

Već u trećem minutu Matri je utišao domaće navijače u Glazgovu. Očajna intervencija Embrouza na dubinsku loptu omogućila je Matriju da pošalje loptu pored Forsetera. Vilson je izbacio loptu iako je prešla gol liniju, ali je Markisio bio na prvom mjestu da potvrdi pogodak koji je pripisan ipak Matriju. Nigdje Juvea nije bilo poslije vodećeg gola, Seltik je napadao i napadao, ali je surovo kažnjen u 78. minutu.

Marikizio je primio loptu iskosa sa lijeve strane u kaznenom prostoru rivala, zalomio Brauna i desnom nogom pogodio suprotan ugao gola Forstera. Svaku nadu Škotima za prolaz u četvrtfinale ubio je Mirko Vučinić. U 83. minutu Marikizio je proigrao Vučinića, koji je rutinski, iz prve ispisao na semaforu 3:0! Naš reprezentativac je zamijenjen u finišu meča, a umjesto njega ušao je Nikolas Anelka.

U drugom duelu na ’’Mestalji’’ gosti iz Pariza poveli su u 10 minutu meča. Argentinska veza je proradila po desnoj strani - Pastore je izbacio Lavecija, a on je snažnim udarcem pogodio suprotan ugao za 1:0. Imala je Valensija inicijativu, prepuštio im je PSŽ kontrolu i loptu, a onda pravo niotkuda udvostručio prednost u 42. minutu.

Lukaš Moura uočio je Pastorea, a on je traljavim udarcem poslao loptu kroz noge neopreznom Guaiti. Počasni gol, gol nade za Špance postigao je Rami u 90. minutu. Ibra je ponovo bio u centru pažnje, ovaj put u negativnom smislu. Šveđanin je brutalno udario jednog igrača Valensije i zaradio crveni karon u sudijskoj nadoknadi vremena.

Sjutra su na programu mečevi Real Madrid - Mančester Junajted i Šahtjor - Borusija Dortmund, dok su preostala četiri meča Porto - Malaga, Arsenal - Bajern, Milan - Barselona i Galatasaraj - Šalke naredne neđelje.

Portal Analitika