Fudbal

VIDEO: Eto poludio ili stvarno hoće da ga ubiju!?

Etto
''K
amerunski savez želi moju smrt nakon što sam godinama ukazivao na nepravilnosti u njihovom radu. Njegove vođe žele da me likvidiraju. Već danima živim sa nekoliko naoružanih ljudi iz obezbeđenja, ne zato što sam snob, nego zato što se bojim za svoju sigurnost. Već sjutra mogu me ubiti, ali barem sam vas o tome obavijestio."

VIDEO: Eto poludio ili stvarno hoće da ga ubiju!?
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je sažetak dvosatnog intervjua koji je Samuel Eto'o, jedan od najvećih afričkih fudbalera u istoriji i sigurno najveći kamerunski, dao za kamerunsku stranicu Wande Je.

"Zbog toga što sam čelnike Saveza proglasio nesposobnima i korumpiranima, ne prestajem da dobijam prijetnje. Ali i ja sam oprezan, pa tako nikad ne oblačim dresove koje mi savez pošalje, nego ih naručujem direktno od proizvođača. Takođe, ne jedem hranu kao i ostali reprezentativci, kako me ne bi otrovali", otkriva Eto'o sumnje koje ipak djeluju malo previše "filmski", da upotrijebimo najblažu riječ.

Eto'o je bio organizator štrajka u reprezentaciji zbog neisplaćenih premija, a u medijima ne bira riječi kada govori o čelnicima saveza:

"Samo žele da napune džepove novcem, putuju u business klasi, kupuju skupe automobile i kuće. Nije ih briga za nas i naša dugovanja."

Portal Analitika