Politika

NIKŠIĆ: U izbornoj trci dvije koalicije i šest stranaka

okniksic
Predsjednik Opštinske izborne komisije Nikšić Srđan Spaić kazao je u izjavi za Portal Analitika da je do sada dvije koalicije i pet stranaka predalo svoje izborne liste. Svoju izbornu listu do isteka roka kako je kazano Portalu Analitika predaće i Socijalistička narodna partija.

NIKŠIĆ: U izbornoj trci dvije koalicije i šest stranaka
Portal AnalitikaIzvor

Prema Spaićevim riječima izbornu listu su do 21 h predale koalicija DPS–SDP-LP, Otadžbinska srpska stranka, Narodna stranka, Stranka srpskih radikala, Pozitivna Crna Gora, Demokratski front i Radnička partija – Živko Žiža Bulajić.

Konačan spisak partija koje će predati odborničku listu biće poznat u ranim jutarnim satima nakon što se potvrde liste, a nedostatke treba da otkloni Radnička partija.

Nosilac liste koalicije DPS – SDP –LP, Za Evropski Nikšić – Milo Đukanović, kao i na prethodnim izborima je Radivoje Nikčević, a jedino novo ime na listi je rukometašica Radmila Miljanić.

Naziv liste Socijalističke narodne partije je nepromijenjen- SNP dr Dragutin Bata Raičević - I riječ i djelo, koji je i prvi na listi.

Prvi na listi Pozitivne Crne Gore je kako je danas javila agencija Mina, Ivan Radojičić, umjesto Nikole Koćala, koji je bio nosilac na prethodnim izborima 14.oktobra.

Nosilac liste Demokratskog fronta-Pobijedićemo opet je bivši sindikalni lider Janko Vučinić, a taj politički savez čine Nova srpska demokratija, Pokret za promjene, Grupa građana dr Vera Bulatović, Demokratska stranka jedinstva, Komunistička partija – Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore i nekoliko nestranačkih ličnosti, među kojima su Ognjen Jovović i Tanja Raičević iz nekadašnjeg Liberalnog saveza.

Narodna stranka – dr Zoran Mrkić na predstojećim izborima nastupiće samostalno, a na prethodnim je bila u koaliciji pod nazivom Srpska sloga.

I druga članica te koalicije, Otadžbinska srpska stranka - dr Aleksandar Stamatović nastupiće samostalno, a nosilac liste je Leko Petrović.

Za samostalan nastup opredijelila se i Stranka srpskih radikala, koja će nastupiti pod sloganom Radikalno zna se, a prva na listi je Vidosava Ostojić. Na prethodnim izborima bila je jedna od članica koalicije Srpski nacionalni savez.

 

 

Portal Analitika