Fudbal

Kadeti remizirali sa Bosnom i Hercegovinom

LjuticaFSCG
Kadetska reprezentacija Crne Gore remizirala je danas u Čitluku sa odgovarajućom selekcijom Bosne i Hercegovine – 2:2. Drugi prijateljski duel dvije selekcije odigran na terenu koji je bio na granici regularnosti, ali su igrači oba tima pokazali veliku želju da se i u tako teškim uslovima predstave u dobrom svijetlu.

Kadeti remizirali sa Bosnom i Hercegovinom
Portal AnalitikaIzvor

Prvi do gola stigao je domaćin – nakon što je pogodio živi zid iz slobodnog udarca sa 30-ak metara, Zinedin Mustendagić je odbijenu loptu iz velike daljine „žabicom“ poslao u mrežu Milisava Vuksanovića. Naša selekcija je uzvratila dva minuta prije odlaska na odmor, kada je Marko Burzanović zakucao u mrežu loptu koja je ostala u blatu nakon odličnog pokušaja Nikole Vujnovića.

Bosna je ponovo stigla do prednosti nakon prekida – Mustendagić je ponovo pokazao da ima sjajan udarac, naš golman je uspio da odbije loptu ali samo do Vladimira Kremenovića koji nije pogriješio iz dobre pozicije. Konačan rezultat postavio je Burzanović iz penala u 68. minutu, nakon što je Nikola Globarević oboren pred golom domaćih.

- Utakmica je bila veoma borbena i dinamična iako je teren bio veoma težak. Na žalost vremenski uslovi su nas spriječili da se pokažemo u najboljem svijetlu, ali su zalaganje, htjenje, volja, želja, agresivnost i kompaktnost bili na zavidnom nivou kod svih igrača. Zaista su zaslužili čestitke za današnju partiju. Ostaje samo žal za propušenim prilikama Boričića i Camaja koje su nam mogle donijeti pobjedu, koju smo po svemu prikazanom zaslužili – rekao je naš selektor Boris Ljutica.

Kadetska reprezentacija Crne Gore ovom utakmicim završila je zimski trening kamp u Međugorju.

- Akcija je u potpunosti uspjela i veoma sam zadovoljan poslom koji smo odradili u Međugorju, naročito kada se uzme u obzir da smo posljednju akciju imali u oktobru prošle godine. Kroz utakmice sa Bosnom dobili smo i nekoliko novih igrača koji su pokazali da na ozbiljan i kvalitetan način mogu da odgovore zadacima u reprezentaciji – istakao je Ljutica.

Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2:2

Čitluk - Stadion Bare.

Sudija: Antionio Bandić (BIH).

Strijelci

1:0 - Zinedin Mustendagić 25'

1:1 - Marko Burzanović 41'

2:1 - Vladimir Kremenović 55'

2:2 - Marko Burzanović 71' (p)

Žuti kartoni

Dajan Mišanović, Amer Gojak, Ismail Duraković - Bosna i Hercegovina

Driton Camaj, Milomir Đuričković - Crna Gora

Bosna i Hercegovina: Azur Muminović (Emir Čutahija), Darko Todorović (Zvonimir Krtalić), Semir Šarić (Amir Ragipović), Rijad Hatibović (Dajan Mišanović), Ismail Duraković, Marko Oršolić (Luka Dursum), Amir Hadžiahmetović (Vedad Gljiva), Elmedin Herić (Adnan Osmanović), Vladimir Hremenović (Amer Gojak), Zinedin Mustendagić (Sanjin Lelić), Kemal Salihagić (Miloš Ačimović).

Crna Gora: Milisav Vuksanović (Miloš Radulović), Stefan Knežević (Momčilo Rašo), Nikola Popović (Bojan Lazović), Miloš Raičević (Filip Filipović), Božidar Đukić, Yannick Filipović (Vuk Orlandić), Stefan Vukčević (Danilo Marković (Milomir Đuričković)), Balša Boričić, Driton Camaj (Zoran Petrović), Marko Burzanović, Nikola Vujnović (Nikola Globarević).

Portal Analitika