Abiznis

Odložena javna rasprava o hidroelektranama u Plužinama

bukBijela
J
avna rasprava o Studiji procjene uticaja na životnu sredinu za izgradnju hidroelektrana “Buk Bijela” i “Foča” na Drini u Republici Srpskoj, koja je bila zakazana danas u Plužinama, otkazana je zbog vremenskih (ne)prilika, odnosno intezivnih sniježnih padavina, koje su prouzrokovale neprohodne puteve, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Odložena javna rasprava o hidroelektranama u Plužinama
Portal AnalitikaIzvor

Agencija za zaštitu životne sredine blagovremeno će obavijestiti javnost o naknadnom održavanju javne rasprave.

Ovom prilikom želimo da napomenemo, da su predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Komisije za ocjenu Studija o procjeni uticaja na životnu sredinu za izgradnju hidrocentrala na Drini i obrađivača Studija iz Republike Srpske, danas krenuli na zakazanu javnu raspravu u Plužinama i bili prinuđeni da se vrate sa pola puta, zbog sniježnih nameta na saobraćajnicama.

Podsjećamo da su Studije procjene uticaja na životnu sredinu za izgradnju hidroelektrana “Buk Bijela” i “Foča” na Drini u Republici Srpskoj i ”Brodarevo 1 i 2” na Limu u Srbiji dostupne na web stranicama Agencije za zaštitu životne sredine (link:www.epa.org.me; rubrika: “dokumenti”) i Ministarstva održivog razvoja i turizma (link: www.mrt.gov.me) i da se uvid u iste može izvršiti u prostorijama Agencije za zaštitu životne sredine/Arhus centar Podgorica, Ul. IV proleterske brigade 19, I sprat kancelarija br.10 ili u Opštini Plužine, kancelarija broj 13, radnim danima od 09-13 h do 15.02.2013. godine.”

 

Portal Analitika