Društvo

Bulajić: O najavljenoj inicijativi LP mislim sve najgore

Preporod
T
ragom informacije da je predstavnik Liberalne partije na juče održanoj sjednici odbora za zdravstvo Skupštine Crne Gore, predložio da se legalizuju tzv. lake droge, izvršni direktor NVO Preporod, Jovan Bulajić, uputio je apel, donosiocima odluka na svim nivoima da ne donesu odluku u korist legalizacije lakih droga.

Bulajić: O najavljenoj inicijativi LP mislim sve najgore
Portal AnalitikaIzvor

Apel koji je upućen od članova skupštinskih odbora, preko poslanika Skupštine Crne Gore , do predsjednika Crne Gore poziva „da se ulože svi mogući napori, kako bi se lišili svih mogućih problema sa kojima su se suočili oni koji su eksperimentisali sa sličnim ludostima, ako bi se sjutra stvarno doveli u prilku da odlučuju o ovom predlogu“.

Iz Preporoda je takođe upućen apel svima koji koriste ili žele da koriste narkotike „da se ne igraju ljudskim životima, i da iz nikakvih kratkoročnih ciljeva, ni tripova, ponukanih bilo čime, ne čine život bezvrijednim, kada takav nije“.

Kako smatra Bulajić najavljena inicijativa proizilazi „iz totalnog neznanja, a ne iz neke zle namjere“, pa s toga upućuje niz pitanja predstavnicima Liberalne partije koja se tiče konzumiranja lakih droga i njihovih posljedica na organizam. Takođe upućuju pitanja LP i na posljedice koje ove droge ostavljaju na crnogorsku mladost, porodice i cjelokupno društvo.

„Da li im je jasno da će biti djece koja će zbog ovog njihovog činjenja, dati sebi razlog da „proba“? A malo ih je stalo sa probanjem! I konačno, da li neko od pokretača ove sulude inicijative ima u porodici nekog ko se upropaštava tzv. lakim drogama, a ako nema, da li bi volio da ima, i da li bi vaspitavali svoju djecu da uzimaju neku tzv laku drogu?“ izričit je u svom apelu izvršni direktor Preporoda.

 

 

Portal Analitika