Kultura

Dva filma Klinta Istvuda u CNP-u

1202grantorino
Dva nagrađivana naslova koje je režirao Klint Istvud – „Gran torino“ i „Pisma sa Ivo Džime“ biće naredna dva dana prikazana na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, sa početkom u 20 časova.

Dva filma Klinta Istvuda u CNP-u
Portal AnalitikaIzvor

U okviru filmskog programa koji Crnogorska kinoteka nastavlja da realizuje u saradnji sa nacionalnim teatrom, srijeda i četvrtak su dani za predstavljanje dijela opusa čuvenog holivudskog glumca, producenta i režisera.

Iz CNP-a za sjutra najavljuju prikazivanje filma „Gran torino“, u kojem Istvud tumači glavnu ulogu, lik Volta Kovalskog koji je veteran iz korejskog rata, pun predrasuda, u čije se susjedstvo doseljavaju azijski emigranti. Situacija postaje napeta nakon što uhvati tinejdžera Taoa koji pokušava da mu ukrade auto – „gran torino“ iz 1972. godine. „Gran torino“ je poučna i dirljiva drama koja nam pokazuje kako predrasude i netrpeljivost ipak mogu prerasti u ljubav i prijateljstvo. Scenario za film potpisuju Nik Šenk i Dejv Džohanson. Osim Istvuda, u filmu igraju Kristofer Karli, Bi Vang, Džeraldina Hjuz, Skot Istvud...

Drugi film Istvuda, „Pisma sa Ivo Džime“, publika CNP-a biće u prilici da vidi u četvrtak u istom terminu.

Ulaz za filmske projekcije je slobodan.

Portal Analitika