Fudbal

KOSOVIĆ: Velike šanse za plasman na EP

kosovic12
M
lada crnogorska fudbalska selekcija ima velike šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Češkoj 2015. godine, rekao je u izjavi za Minu mladi reprezentativac Nebojša Kosović.

KOSOVIĆ: Velike šanse za plasman na EP
Portal AnalitikaIzvor

On smatra je kazao da je grupa veoma jaka, ali da Crna Gora ima kvalitetan tim koji može da ostvari dobar rezultat.

“Njemcima prepuštam ulogu favorita, dok ćemo mi tražiti šansu u grupi najboljih drugoplasiranih reprezentacija. Ostaje nam da se u svojim klubovima i na reprezentativnim okupljanjima što bolje pripremimo za predstojeće obaveze”,rekao je Kosović agenciji Mina.

Fudbaler novosadske Vojvodine, koji se nalazi na priremama u Antaliji, vjeruje da će u narednom periodu igrati zapaženu ulogu u ekipi.

“Vojvodina se uvijek oslanjala na igrače iz omladinske škole. Nekoliko mladih igrača je priključeno pripremama prvog tima. Trudiću se da iskoristim svaku šansu, svaki meč za mene predstavlja novo dokazivanje, a za mladog igrača najvažnije je da igra u kontinuitetu”, rekao je Kosović.

On je podsjetio da je u jesenjem dijelu prvenstva imao nekoliko zapaženih igara, ali i to da ga očekuje jaka konkurencija za mjesto u startnoj postavi Novosađana.

“U prvom dijelu šampionata odigrao sam sedam mečeva. Nijesam se upisao u listu strijelaca, ai sam bio asistent. Na mojoj poziciji igraju odlični igrači Poletanović i Radoja, a pojačao nas je i iskusni Stojan Vraneš. Biće teško izboriti se za minutažu, ali vrijedno radim na treninzima i uvjeren sam u svoje kvalitete”,kazao je Kosović.

On je podsjetio da Vojvodinu na proljeće očekuju obaveze u Super ligi i Kupu Srbije.

“Imamo velike ambicije u oba takmičenja. Kup je prioritet, ali nećemo zapostaviti prvenstvo. Razlika u odnosu na rivale nije nedostižna, tako da nas do kraja očekuje neizvjestan šampionat”, rekao je Kosović.

On je istakao da prati fudbalski šampionat Crne Gore i da ga raduju rezultati Sutjeske u kojoj igra njegov brat Nemanja.

“Naravno da pratim crnogorsku ligu. Drago mi je što je Sutjeska jesenji prvak. Imaju mnogo mladih igrača i odličnog trenera tako da uspjeh nije slučajan. Nadam se da neće podleći pritisku i da će do kraja sačuvati bodovnu prednost”, zaključio je Kosović.

 

Portal Analitika