Društvo

Danas isplata naknada korisnicima Programa stručnog osposobljavanja

uzk11
N
aknade za korisnike Programa stručnog osposobljavanja koji su 15. januara zaključili ugovore i čiji su poslodavci do 4. februara dostavili nadležnim institucijama zaključene ugovore i izvještaje o stručnom osposobljavanju biće isplaćene danas, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Danas isplata naknada korisnicima Programa stručnog osposobljavanja
Portal AnalitikaIzvor

Korisnicima Programa čiji poslodavci nijesu blagovremeno dostavili pomenutu dokumentaciju Zavodu za zapošljavanje, odnosno Upravi za kadrove, januarske naknade biće obračunate nakon dostavljanja potrebne dokumentacije i isplaćene do 10. marta 2013. godine.

Zakonom o stručnom osposobljavanju lica sa stečenim visokim obrazovanjem, utvrđena je obaveza poslodavca da Upravi za kadrove, odnosno Zavodu za zapošljavanje, dostavljaju izvještaje o obavljanju stručnog osposobljavanja korisnika, najkasnije do kraja mjeseca za tekući mjesec.

Ovi izvještaji predstavljaju osnov za obračun novčane naknade, koja se isplaćuje do desetog u mjesecu za prethodni mjesec.

Korisnici Programa primaće naknadu u iznosu od 50% prosječne zarade u Crnoj Gori za prethodnu godinu. Za potrebe realizacije ovog programa, Vlada je u 2013. godini obezbijedila 10 miliona eura, kaže se na kraju saopštenja.

 

Portal Analitika