Politika

Funkcioneri podgoričkog SNP-a potpisali za Lekića

snppotpisi1
Članovi rukovodstva SNP-a Podgorice sa ostalim visokim funkcionerima te stranke, dali su danas potpise podrške predsjedničkom kandidatu Miodragu Lekiću. Među funkcionerima SNP-a koji su podržali Lekića bili su Aleksandar Damjanović, Velizar Kaluđerović i Vuksan Simonović.

Funkcioneri podgoričkog SNP-a potpisali za Lekića
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Opštinskog odbora  SNP-a Podgorice  Velizar Kaluđerović, nakon potpisivanja podrške za Lekića, rekao je novinarima ispred prostorija izborne komisije Glavnog grada, da će na isti način kao u glavnom gradu, podrška ići i u ostalim crnogorskim opštinama.

- Kako to činimo danas u Podgorici tako će teći aktivnost i u svim ostalim opštinama u Crnoj Gori. Ovo je konkretna polčitička akcija u okviru naše iskrene namjerte da svu svoju snagu usmjerimo na to da kandidat Lekić, koji dolazi sa opozicione političke scene, na predstojećim izborima pobjedi kandidata DPS-a. Veoma smo svjesni činjenice da crnogorsko društvo treba da na nekim izborima uđe u proces smjenjivosti vlasti – rekao je Kaluđerović.snppotpis2

On je istakao da je oko konkretne kampanje zadužen tim koji će, kako ističe, voditi računa da bude prepoznatljiv politički stav SNP-a”.

-  Maksimalno ćemo uključiti našu partijsku infrastrukturu za političku podršku Lekiću. Svjesni smo da je  podrška potrebna zbog specifičnog načina prikupljanja potpisa, odnosno da je potrebno prikupiti 7710 potpisa u opštinskoj izbornoj komisiji – rekao je Kaluđerović.

On  nije želio da komentariše navodne pritiske na zaposlene i druge zloupotrebe prilikom prikupljanja potpisa,ali ipak kaže da je u Glavnom gradu za to kriv prvi čovjek Podgorice Miomir Mugoša.

- U Glavnom gradu imamo i specifičnost što aktuelni gradonačelnik Miomir Mugoša pripada toj da kažem struji predsjedničkog kandidata DPS-a Filipa Vujanovića, pa je eto imao i dodatni motiv da se nezakonito ponaša a njemu je to i inače svojstveno ne samo kad su u pitanju izbori – rekao je Kaluđerović.

Predsjednik podgoričkog odbora SNP-a kazao je da procedura prikupljanja potpisa odbornika za inicijativu o skraćenju mandata podgoričkom Parlamentu još nije završena.potpisi3snppotpisi2

 

 

Portal Analitika