Društvo

Erste banka: Za pobjednika "Best of South-East" programa stipendija od 10.000 eura

1102grac
Erste bank AD Podgorica podržaće i ove godine „Best of South-East“, program razvoja i obrazovanja za talentovane i posvećene studente iz regiona, koji sprovode Steiermärkische Sparkasse Bank i Univerzitet u Gracu, a najbolje kandidate očekuje jednogodišnja stipendija u iznosu od 10.000 eura.

Erste banka: Za pobjednika "Best of South-East" programa stipendija od 10.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Program “Best of South-East“ je namijenjen studentima završne godine osnovnih i postdiplomskih studija Pravnog i Ekonomskog fakulteta sa Univerziteta iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije kao i studentima iz ovih država koji već studiraju u Austriji.

Najbolje kandidate očekuje jednogodišnja stipendija u iznosu do 10.000 eura.

Program studentima pruža priliku da steknu međunarodno radno iskustvo i omogućava im dalje usavršavanje, te im na taj način olakšava početak profesionalnog puta.

Za program se mogu prijaviti studenti Prava i Ekonomije sa Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Mediteran i Univerziteta Donja Gorica koji:

• su na završnoj godini osnovnih studija,

• počinju ili su već na specijalističkim studijama,

• imaju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkoj jezika i

• visok prosjek na studijama;

Krajnji rok za prijavu je 8. mart 2013. godine. Aplikaciju do navedenog datuma treba dostaviti poštom na adresu Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta u Gracu.

Učesnici konkursa iz Crne Gore koji ne uspiju proći finalni izbor dobiće mogućnost obavljanja prakse u Erste Bank AD Podgorica i imaće prednost u zapošljavanju.

Studenti završne godine osnovnih studija mogu isključivo konkurisati za program prakse (internship), dok će postdiplomcima biti na raspolaganju i obuka i praksa. Oba programa (program za studente i program za postdiplomce) traju godinu, od septembra do avgusta:

Studentima osnovnih studija programom će biti data mogućnost da posljednju godinu studija završe na matičnom Univerzitetu tokom jednogodišnjeg boravka u Gracu. Dvomjesečna ljetnja praksa po završetku akademske godine omogućiće upoznavanje s dnevnim poslovanjem Steiermärkische Sparkasse Bank u nekoj od njenih filijala širom štajerske oblasti ili jugoistočne Evrope.

Studenti postdiplomskih studija koji budu odabrani za program obuke uz jednogodišnju obuku u Steiermärkische Sparkasse Bank ili drugom štajerskom preduzeću i pohađanje odabranih kurseva, dobiće priliku i da unaprijede svoje znanje jezika. Posljednji mjesec ove obuke održaće se u jednoj od njenih filijala u jugoistočnoj Evropi.

Selekcija prijavljenih kandidata vršiće se na bazi ostvarenih akademskih rezultata kao i na osnovu lične motivacije kandidata za učešće u programu. Konačnu odluku o izboru donijeće prestavnici Steiermärkische Sparkasse Bank i Univerziteta u Gracu.

Portal Analitika