Abiznis

MF: Bivše štediše Dafiment banke od srijede da se informišu o prigovorima

bankeok
Ministarstvo finansija obavjestilo je vlasnike deviznih depozita oročenih kod Dafiment banke AD Beograd i deviznih sredstava položenih kod Banke privatne privrede DD Podgorica, koji su položeni preko Jugoskandika DD Beograd, da građani koji su podnijeli prigovore mogu da se od 13. februara jave banci. Na taj način dobiće informacije na osnovu podnijetih prigovora.

MF: Bivše štediše Dafiment banke od srijede da se informišu o prigovorima
Portal AnalitikaIzvor

Isplatu sredstava za deponente sa prebivalištem na teritoriji opština: Podgorica, Nikšić, Bar, Plužine, Šavnik, Berane i Kolašin, vršiće Prva banka Crne Gore AD, a za deponente sa prebivalištem na teritoriji opština: Ulcinj, Budva, Herceg Novi, Tivat, Kotor, Cetinje, Žabljak, Bijelo Polje, Rožaje, Plav, Pljevlja, Mojkovac, Danilovgrad i Andrijevica - Crnogorska komercijalna banka AD.

Banka deponentu uručuje novu potvrdu i izvještaj o visini prava na isplatu deviznih sredstava koju je utvrdila Komisija za utvrđivanje visine prava na isplatu deviznih sredstava Ministarstva finansija.

Konverziju deviznih sredstava u obveznice i njihovu isplatu vrše banke. Banke će deponentu deviznih sredstava, radi konverzije u obveznice, izdati potvrdu o konverziji deviznih sredstava u obveznice Crne Gore u koje se konvertuje njihov depozit.

Prilikom isplate obveznica, deponent podnosi banci na uvid identifikacionu ispravu (ličnu kartu, pasoš, vozačku dozvolu).

Podizanje potvrda o visini prava na isplatu deviznih sredstava i isplata obveznice konvertovanih deviznih sredstava vršiće se svakog radnog dana od ponedjeljka do petka, u vremenu od 09:00 do 15:00 časova (kod Prve banke Crne Gore), odnosno od 08:00 do 16:00 časova (kod Crnogorske komercijalne banke), navodi se u saopštenju Ministarstva finansija dostavljenom Portalu Analitika.

foto: zvornikdanas.com

Portal Analitika