Region

Dačić: Kada sam se viđao s Radulovićem, nije bio kriminalac, kasnije je to postao

okdacic
N
ikada se nisam sretao sa pripadnicima bilo kakvih organizovanih kriminalnih grupa, jer u vrijeme kada sam se sastajao sa Rodoljubom Radulovićem on nije bio kriminalac, kasnije je to postao, rekao je u Vašingtonu premijer Srbije Ivica Dačić za Radio Slobodnu Evropu.

Dačić: Kada sam se viđao s Radulovićem, nije bio kriminalac, kasnije je to postao
Portal AnalitikaIzvor

Prema riječima Dačića, to je tema o kojoj je dovoljno rekao, a državni organi treba da rade svoj posao. Premijer Srbije je istakao da sama činjenica da to u Vašingtonu niko nije spomenuo i da se drugi put za pet godina sreo sa direktorom FBI i četvrti put sa direktorkom DEA, dovoljno govori o besmislenosti takvih optužbi.

Na pitanje da li je u razgovorima bilo riječi o eventualnim vanrednim izborima, Dačić je rekao da misli da u SAD postoji uvjerenje da ova vlada treba da nastavi svoj rad, da je postigla značajne rezultate i da oni daju podršku ovoj vladi.

Komentarišući razgovore koje je vodio sa američkim zvaničnicima, Dačić je kazao da je njegova osnovna poruka bila želja za unapređenjm bilateralnih odnosa.

Moram reći, naglasio je Dačić, da su se američki zvaničnici, od državnog sekretara Džona Kerija, preko njegovog zamjenika i kongresmena, veoma pozitivno izrazili o politici Vlade Srbije, rekli su da podržavaju evropski put

Srbije, da podržavaju da Srbija što pre dobije datum za otpočinjanje pregovora i napredak koji je ostvaren u dijalogu sa Prištinom.

Dačić je, kaže, dobio i uvjeravanja da će SAD ispuniti obećanje koje je dala bivša državna sekretarka Hilari Klinton, rekavši da će pomoći u dovođenju američkih investicija u Srbiju.

 

 

Portal Analitika