Fudbal

Minimalan poraz kadeta u Bosni

LjuticaFSCG
Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 1:0 u prijateljskom meču sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine. Pitanje pobjednika riješio je Miloš Aćimović u 20. minutu susreta.

Minimalan poraz kadeta u Bosni
Portal AnalitikaIzvor

Bosanci su bili bolji rival tokom prvih 45. minuta susreta, tokom kojih su uspjeli da stvore više prilika od naših kadeta. U prvom dijelu susreta viđen je i jedini pogodak na meču - u 20. minutu Miloš Aćimović je sjajno reagovao na centaršut sa desne strane i pogodio mrežu našeg gola.

Odmah nakon pogotka domaćina vođena je šansa u režiji "sokolića" koju je propustio da udarcem glavom realizuje Popović. U nastavku susreta naši kadeti prikazali su bolju igru, koja je donijela i dvije prilike za izjednačenje. Izgledne prilike da zatresu mrežu protivničkog gola propustili su Burzanović i Camaj.

Bosanci su do kraja susreta imali još jednu priliku, ali je golman Vuskanović izašao kao pobjednik iz duela sa Aćimovićem. Nakon meča selektor Ljutica istakao je da su individualne greške riješile pitanje pobjednika.

- Po izuzetno hladnom vremenu, odlično pripremljenom ali dosta teškom terenu za igru, viđena je kvalitetna fudbalska predstava. Imali smo bolji posjed lopte, bili konkretniji, imali jednu priliku u prvom dijelu koju nije iskoristio Popović a u drugom dijelu šanse Burzanovića i Camaja, koje nismo uspjeli da iskoristimo. Teško možete da se nadate povoljnom rezultatu kada ne poentirate iz takvih situacija. Protivnik je do odlučujućeg pogotka došao nakon individualnih grešaka našeg štopera i golmana. Ostaje nam jedan dan da se osvježimo i da u utorak napravimo bolji rezultat, rekao je Ljutica.

Isti rivali odmjeriće snage u utorak od 11.00 časova.

Bosna i Hercegovina - Crna Gora 1:0

Čitluk - Stadion Bare.

Gledalaca: 100.

Sudija: Emir Spahalić (BIH).

Strijelac

1:0 - Milos Aćimović 20'

Žuti kartoni

Adnan Osmanovicć - Bosna i Hercegovina

Driton Camaj - Crna Gora

Bosna i Hercegovina: Emir Čutahija, Darko Todorović, Dajan Mišanović (Semir Šarić), Amer Gojak (Amir Hadžiahmetović), Ismail Duraković, Marko Oršolić, Adnan Osmanović (Elmedin Herić), Vedad Gljiva (Vladimir Kromenović), Miloš Aćimović (Kemal Salihagić), Zinedin Mustendagić, Samin Lekić (Luka Dursum).

Crna Gora: Blažo Glušica (Milisav Vuksanović), Stefan Knežević (Filip Filipović), Nikola Popović ( Momčilo Rašo), Danilo Marković (Miomir Đuričković), Božidar Đukić, Blagoje Đurković (Luka Božović), Stefan Vukčević (Danilo Pavićević), Balša Boričić (Nikola Globarević), Zoran Petrović (Driton Camaj), Marko Burzanović, Nikola Vujnović (Yannick Filipović).

Portal Analitika