Rukomet

LŠ: Budućnost poražena od Larvika u ''Morači''

BulatovicAndjela
Novi poraz rukometašica Budućnosti u Glavnoj rundi Lige šampiona. Pred svojim navijačima, aktuelne vladarke Evrope poražene su od Larvika 20:18 (8:9). Drugim porazom (na startu bolji je bio Đer), ''plave'' su sada jako daleko od polufinala, ali treba napomenuti da je glavni cilj ove generacije bio plasman u ovu fazu takmičenja.

LŠ: Budućnost poražena od Larvika u ''Morači''
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost je loše otvorila meč – za sedam minuta postigla je samo jedan gol, a primila tri. Ipak, dva gola zaredom Podgoričanki za 3:3, ali za kratko jer su Norvežanke opet imale dva gola viška. U 20. minutu Biljana Pavićević je pogodila za 6:6, a ista igračica i za 7:7. Pet minuta prije kraja ’’plave’’ su stigle do prvog vođstva od 9:8, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Aktuelne vladarke Evrope preko Anđele Bulatović su otvorile drugi dio meča. Međutim, serijom 3:0 Larvik je preokrenuo, i od tada se igrao gol za gol sve do 15. minuta kada je Budućnost preko Bulatovićke i Mendi povela 16:14. Drugo isključenje Dragane Cvijić, gošće su iskoristile na najbolji mogući način i brzo poravnale rezultat. Na deset minuta do kraja bilo je 17:17, a na pet Norvežanke su imale gol viška (18:19). Anđela Bulatović je promašila sedmerac za izjednačenje, dva puta su ''plave'' imale priliku da poravnaju, ali je Suland 15 sekundi prije kraja stavila tačku na meč.

U posljednjem meču 2. kola u poneđeljak igraće Randers i Đer. Budućnost će u narednom kolu sljedeće neđelje ugostiti Randers.

Strijelci:

Budućnost: A. Bulatović 5 (sedmerci 5/3), Cvijić 3, Miljanić 1, Knežević 4 (sedmerci 3/2), Pavićevć 3, Mendi 2 sedmerci 1/0.

Larvik: Suland 6 (sedmerci 1/0), Gro-Hamerseng 4, Blanko 4, Brejvang 1, Mork 1, Rigelhut 4 (sedmerci 1/1).

Portal Analitika