Košarka

Haos u Atini, košarkaš Olimpijakosa pogođen raketom

HajnsKosarka
Derbi između Panatinaikosa i Olimpijakosa prekinut je nakon što su navijači "zelenih" gađali raketama igrače "crveno-bijelih" i pogodili Kajla Hajnsa u glavu!

Haos u Atini, košarkaš Olimpijakosa pogođen raketom
Portal AnalitikaIzvor

U grčkoj košarci zakonom je zabranjeno da utakmicama prisustvuju gostujući navijači, naročito u atinskom derbiju, ali su izuzetak Kup utakmice. Ovaj izuzetak obio se od glavu Grcima već na prvom susretu Olimpijakosa i Panatinaikosa. Nakon što su se poslije mnogo godina našli zajedno u hali, odmah su izazvali incident.

Navijači Panatinaikosa su prilikom zagrijevanja igrača uoči finalnog meča Kupa raketama gađali prvi navijače Olimpijakosa, a onda i igrače najvećeg rivala. Najdeblji kraj izvukao je Amerikanac Hajns koji je zbog udarca u glavu završio na parketu, ali na njegovu veliku sreću završio je bez ozbiljne povrede.

Uprkos vanrednom stanju u dvorani "OAKA", dio navijača je udaljen sa tribina, a meč je počeo nešto poslije 17 časova. Ovo je treći duel dva tima ove sezone, oba prethodna u prvenstvu pripala su Olimpijakosu. Prošle sezone PAO je osvojio Kup, u kojem je trijumfovao 13 puta, dok Olimpijakos ima devet titula. (B92)

Portal Analitika