Politika

Rastoder: Bojović jedina nada

10SerboRastoder2
Nezavisni presjednički kandidat, Rade Bojović, biće jedini promotor građanske nezavisne inicijative i nada za one kojima je dosadila pobjednička arogancija jednih i gubitnička psihologija drugih, kazao je član Savjeta Pravedne Crne Gore Šerbo Rastoder.

Rastoder: Bojović jedina nada
Portal AnalitikaIzvor

On je objasnio da je težnja Pravedne da se na predsjedničkim izborima afirmiše "treća Crna Gora", odnosno onaj njen dio koji smatra da principi i vrijednosti nijesu politički potrošna roba.

“Da pamet ne stanuje samo u partijskim programima, da pravda nije ideal već potreba i da se nijesmo borili za Crnu Goru kao vlasništvo pojedinaca, već za Crnu Goru kao okvir za slobodu, pravdu i prosperitet”, rekao je Rastoder agenciji MINA.

Zato će, kao je naveo, Bojović biti jedini promotor građanske nezavisne inicijative.

“Jedini kandidat bez hipoteke i jedina nada za one kojima je dosadila pobjednička arogancija jednih i gubitnička psihologija drugih”, rekao je Rastoder.

On smatra da će Bošnjaci prilikom opredjeljivanja za koga glasati slušati sebe a ne slijediti interese političke oligarhije koja samo slijedi svoj uski interes.

Rastoder je rekao da je Bojović osoba koja nije bila ministar pravde kada je sprovođena akcija Lim, koja ima biografiju borca za mir, građansku i multietničku državu.

"Za razliku od kandidata DPS nikada ne bi u istu ravan stavio predsjednika jedne muslimanske NVO i predsjednika Bošnjackog nacionalnog savjeta i time nikada ne bi generisao podjele unutar korpusa pripadnika islama u Crnoj Gori”, kazao je on.

Rastoder je rekao da ga čudi da stranka izrasla iz Stranka demokratske akcije sada staje iza glavnog "progonitelja" nad njihovim partijskim drugovima.

“Zar od takvih očekivati da budu uz svoj narod, kad tako brzo zaboravljaju stradanja najblizih”, zapitao je on.

Rastoder smatra da će u izbornoj kampanji dominirati životne teme i da će ona obuhvatiti mnogo šira pitanja od onih koja su u ingerenciji predsjednika države.

Prema njegovim riječima, kapanja Pravedne imaće za cilj povratak u normalnost , otvorenih očiju ka budućnosti uz oslonac na prošlost, i uspravno u stvarnosti .

Upitan da li se može vjerovati kandidatima koji su već najavili da biračko tijelo neće dijeliti i da računaju na podršku svih građana, Rastoder je odgovorio da je nužnost svih izbora podjela biračkog tijela.

“Biračko tijelo će se dijeliti, to je nužnost svakih izbora, pa i ovih, ali njega ne treba svađati – to bi bila prava poruka”, ocijenio je on.

Rastoder smatra da se može desiti da Venecijanska komisija proglasi Vujanovićevu kandidaturu neustavnom i da bi u tom slučaju vlast nevoljno stala iza Bojovića kao prihvatljivijeg kandidata od Lekića.

Rastoder je naveo da bi u tom slučaju Socijaldemokratska partija doživjela satisfakciju, a DPS novi test procrnogorske opcije.

“Dakle, opcije su različite i pametno bi bilo da sačekamo sa donošenjem konačnih sudova. Iako kažu da su samo interesi trajni a ljubav prolazna, ipak se mora reći da "interesna ljubav" može biti čvršća nego što se pretpostavlja”, zaključio je on.

Portal Analitika