Politika

DPS: Pred svake izbore opozicija traži opravdanje za svoje očekivane neuspjehe

10dps-crna-gora
Ako neko želi da se preporuči građanima kao najbolji izbor za poziciju u vlasti, onda bi trebao da poznaje sistem funkcionisanja državne i lokalne uprave. Poslanik Demokratskog fronta ili elementarno ne poznaje proceduru ažuriranja biračkih spiskova ili je, još gore, njegov doživljaj da je politički autoritet preči od zakona i propisa, što nam pokazuje kako bi ga on rabio ukoliko bi ga posjedovao.

DPS: Pred svake izbore opozicija traži opravdanje za svoje očekivane neuspjehe
Portal AnalitikaIzvor

 

Srećom po građane Crne Gore i Nikšića, niti ima političkog autoriteta niti mu je potrebno preveliko znanje za opozicioni status, koji će imati dok god je spreman da saopštava neistine i nebuloze ovoga tipa. –kaže se u reagovanju Službe za informisanje DPS na izjavu Milutina Đukanovića  da DPS,pod organizacijom Svetozara Marovića briše birače iz biračkog spiska u Nikšiću.

Da je htio, lako je mogao doći do podatka da baze biračkih spiskova ažuriraju sekretarijati za lokalnu samoupravu, na osnovu podataka iz MUP-a, a da evidenciju Centralnog biračkog spiska vodi Ministarstvo za informaciono društvo, a ne DPS niti ijedan pojedinac. Ovako, ne samo da je promašio adresu odgovornosti, već je javnost dezinformisao sa brojevima birača koje je iznio. Zakon je potpuno jasan, odluke u Crnoj Gori će donositi građani Crne Gore koji imaju biračko pravo, koliko god se Demokratskom frontu  to ne sviđalo.

DPS je navikla da pred svake izbore opozicija traži opravdanje za svoje očekivane neuspjehe. Svjesni da će njihove političke zablude začinjene lutanjima nakon oktobarskih izbora građani "nagraditi" mjestom u opoziciji, ne preostaje im ništa drugo nego da optužuju druge za svoj poraz. Očito da im je pored dežurnog krivca - DPS-a, sada na listi i birački spisak.-završavaju svoje reagovanje  iz DPS-a

Portal Analitika