Društvo

U Budvi obilježen doček Kineske nove godine

10kng3


U Budvi je sinoć u hotelu Splendid upriličen doček Kineske nove godine, a gosti su imali priliku da uživaju u zanimljivom programu kineskih umjetnika. Obraćajući se brojnim gostima, ambasador NR Kine u Crnoj Gori Ži Žaolin izrazio je zahvalnost Opštini Budva, kompaniji Merkur sistem i hotelu Splendid na organizaciji ovog događaja i podsjetio da prema kineskoj tradiciji proljećni praznik daje nove šanse ljudima, jer proljeće dolazi.

U Budvi obilježen doček Kineske nove godine
Portal AnalitikaIzvor

"Nova godina počinje, a priroda ponovo oživljava, ljudi su puni nade za mirom, spokojstvom, bogatijom žetvom i boljim životom u godini koja slijedi, kazao je Ži Žaolin.

Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović poželio je dobrodošlicu, naglasivši da je jedan od kvaliteta naše države njegovanje različitosti i multietničnosti, kao jedne od najvećih vrijednosti.

"Budva je kao turistički grad posebno to njegovala i imalo je njeno stnovništvo uvijek želju da upozna ljude iz drugih krajeva svijeta", kazao je Rađenović.

-Budući da je u Kini nova godina stigla, ja svima koji je slave čestitam sa željom da bude uspješna, puna sreće i zdravlja, kazao je Rađenović.

10kng

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika