Politika

Milutin Đukanović: Opozicija će ponovo pobijediti na izborima u Nikšiću

10okmico
Poslanik Demokratskog fronta Milutin Đukanović optužio je juče potpredsjednika Demokratske partije socijalista da je naredio brisanje građana Nikšića iz biračkog spiska kako bi bila sprovedena još jedna izborna krađa u tom gradu.

Milutin Đukanović: Opozicija će ponovo pobijediti na izborima u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

- Očigledno je Demokratsku partiju socijalista u Nikšiću uhvatila potpuna panika. Svjesni su da će ponovo da izgube na predstojećim lokalnim izborima. zakazanim za 9. mart. Zbog toga koriste neprimjerene i nedopustive aktivnosti i nekoliko dana prije zaključivanja biračkog spiska u Nikšiću kreću u totalnu degradaciju čitavog izbornog procesa. Kreator svega ovoga je potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović. On je šef štaba DPS-a koji je zadužen za izbore. Kad su vidjeli kako DPS stoji u Nikšiću, krenuli su u akciju masovnog brisanja građana iz biračkog spiska, nezabilježenu u izbornim pro- cesima u Evropi - kazao je za „Dan" Đukanovnć.

On je apelovao na nadležne državne institucije da prestanu s ovakvom praksom, tim prije što se građani, tvrdi Đukanović,  brišu iz biračkog spiska mimo zakonom definisane procedure.

Podsjeća da po zakonu rješenja o brisanju iz biračkog spiska ne mogu izvršavati prije nego se dostave građanima na koje se odnose. rješenja neophodno je kako bi građani mogli da ostvare pravo na žalbu. Brisanje iz biračkog spiska. po zakonu, moguće je samo na osnovu konačnog rješenja nadležnog organa.

Iz Socijalističke narodne partije juče su saopštili podatke Ministarstva za informaciono društvo. prema kojima na dan 8. februar 2013. godine u biračkom spisku opštine Nikšić nema podataka o državljanstvu za 2.926 građana. U SNP-u tvrde i da imaju saznanja da su organi lokalne uprave u Nikšiću već počeli da brišu iz biračkog spiska građane za koje ne postoji podatak o crnogorskom državljanstvu.

Komentarišući ovaj podatak, Đukanović kaže da DPS-u, što se tiče predstojećih lokalnih izbora u Nikšiću, neće pomoći ni ovakvo protivzakonito brisanje građana iz biračkog spiska.

- Naravno da će sve ove neprimjerene aktivnosti DPS-u biti uzaludne. Opozicija će ponovo pobijediti na izborima u Nikšiću. Demokratski front će toj izbornoj pobjedi opozicije dati ogroman doprinos - zaključio je Đukanović.

Prema zvaničnim podacima, 31. decembra prošle godine u biračkom spisku za Nikšić bilo je 4.786 birača bez upisanog podatka o crnogorskom državljanstvu. To je čak 43 od-sto od ukupnog broja građana upisanih u birački spisak bez podataka o državljanstvu na nivou države.

Birački spisak za lokalne izbore u Nikšiću zaključuje se sjutra u ponoć.

Portal Analitika