Košarka

Senzacija! Sutjeska savlada Budućnost i osvojila Kup!

SutjeskaTrogej
Velika senzacija u finalu Kupa Crne Gore za košarkaše! Ekipa nikšićke Sutjeske savladala je u Tivtu velikog favorita, dosadašnjeg osvajača svih trofeja u našoj državi, ekipu Budućnost Volija i osvojila trofej Kupa Crne Gore!

Senzacija! Sutjeska savlada Budućnost i osvojila Kup!
Portal AnalitikaIzvor

Sutjeska je slavila 64:55 (20:16, 11:20, 12:12 i 21:7) i prvi put u klupskoj istoriji osvojila trofej. Nikšićki tim prekinuo je seriju Budućnosti koja je šest puta uzastopno bila pobjednik Kupa Crne Gore i do danas osvojila svih 12 trofeja od sticanja nezavisnosti.

SutjeskaTrofej2

Sutjeska je bila bolja u prvoj četvrtini, poslije koje je imala četiri poena prednosti – 20:16. Budućnost je preokrenula na početku druge četvrtine, a sredinom tog dijela igre imala je četiri poena prednosti (30:26), nakon što je pogodio Vladimir Mihailović.

Nikšićani su smanjili trojkom Nikole Žižića (30:29), a do najveće prednosti u prvom poluvremenu stigli su trojkom Alekse Popovića (36:31), što je bio i rezultat prvog poluvremena. Nikola Ivanović je bio najefikasniji u redovima Budućnosti u prvom poluvremenu sa 16 poena.

Na početku drugog poluvremena, Sutjeska je smanjila zaostatak na tri poena (36:33) zahvaljujuči poenima Radoja Vujoševića, ali je tim iz Podgorice sa pet vezanih poena došao do osam poena prednosti (41:33) u 23. minutu. Nikšićani su serijom 8:2 prišli na dva poena zaostatka (43:41) u 25. minutu, ali je Budućnost do kraja treće četvrtine stekla pet poena prednosti – 48:43. Budućnost je održavala prednost do 34. minuta kada je Čedomir Vitkovac pogodio za pet poena prednosti (53:48).

Do kraja meča na parketu je postojao samo jedan tim – Sutjeska je došla do preokreta u 36. minutu (55:53) nakon trojke Radoja Vujoševića, a seriju od deset vezanih poena zaključio je Marko Ćalić koji je pogodio bacanje za ''plus pet'' (58:53) u 39. minutu. Nikšićani su sačuvali prednost do kraja meča i došli do najvećeg uspjeha u klupskoj istoriji.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Marko Ćalić sa 21 poenom, a imao je i 11 skokova, Darko Vujačić i Nikola Žižić postigli su po 13, dok je Radoje Vujošević meč završio sa učinkom od 10 poena. U redovima Budućnosti najbolji je bio Nikola Ivanović sa 16 poena, a dvocifren učinak imao je još samo Čedomir Vitkovac sa 13 poena.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ćalić, dok je Žižić sa 38 poena bio najbolji strijelac turnira.

(foto: KSCG.ME)

Portal Analitika