Rukomet

Na Mediteranske igre rukometna reprezentacija ide bez Ane Đokić

DJokicCG
Pivotkinja Ana Đokić nije se našla na danas objavljenom širem spisku 31 igračica, koje će biti u konkurenciji za nastup na Mediteranskim igrama u Mersinu (Turska), od 22. do 29. juna ove godine.

Na Mediteranske igre rukometna reprezentacija ide bez Ane Đokić
Portal AnalitikaIzvor

Najiskusnija crnogorska reprezentativka sa Evropskog prvenstva u Srbiji, na kraju sezone najavila je kraj karijere, ali ne i definitivan oproštaj od reprezentacije. Očekuje se da će njeno ime biti na spisku za „EHF nedjelju“, kada će Crnogorke odigrati dva kontrolna meča u Baru protiv Hrvatske (23. i 24. marta).

- Mediteranske igre biće odlična prilika da, u skladu sa zdravstvenim biltenom pojedinih reprezentativki, dam šansu i mlađim igračicama. Biće to idealna provjera, na koga možemo ozbiljno računati za naredne velike izazove u Budućnosti – rekao je Dragan Adžić, selektor „crvenih“.

U širem sastavu reprezentacije je ponovo Jovana Jovović, članica poljskog Ruha, koja nije bila na širem spisku za dva posljednja velika takmičenjima. Takođe, na spisku seniorske selekcije su juniorke Dijana Mugoša, Nađa Pejović, Bobana Klikovac, te kadetkinja Nina Bulatović.

Okupljanje reprezentacije i početak priprema za Mediteranske igre biće 27. maja.

Na spisku su golmanke: Sonja Barjaktarović (Rostov, Rusija), Mirjana Milenković (Bezanson, Francuska), Milica Kostić (Biseri), Marina Vukčević i Katarina Perović (Budućnost), krila: Majda Mehmedović, Radmila Miljanić, Nina Bulatović i Biljana Pavićević (Budućnost), Olivera Vukčević i Dijana Mugoša (Biseri), Jovanka Radičević (Đer, Mađarska), bekovi: Marija Jovanović i Katarina Bulatović (Olčim, Rumunija), Milena Knežević, Jelena Despotović, Anđela Bulatović, Ivana Božović (Budućnost), Sandra Nikčević (Astrahan, Rusija), Nataša Krnić (Vistal, Poljska), Jelena Marković i Ivana Božović (Lokomotiva, Hrvatska), Nađa Pejović i Sandra Rakočević (Biseri), Jovana Jovović (Ruh, Poljska), Sanja Premović (Naisa, Srbija), Jasna Tošković (Isi Pariz, Francuska), Andrea Klikovac (Vardar, Makedonija) i pivoti: Suzana Lazović (Budućnost), Sara Vukčević (Erd, Mađarska) i Bobana Klikovac (Biseri).

(ARENA)

Portal Analitika