Društvo

NTO organizovala turu hodanja na krpljama

Vuje-9.-februarok
Nacionalna turistička organizacija (NTO) organizovala je danas u okviru ski karavana turu hodanja na krpljama za ljubitelje laganih ski sportova, po promotivnim cijenama.

NTO organizovala turu hodanja na krpljama
Portal AnalitikaIzvor

NTO je, kao i prethodnih vikenda, obezbjedila prevoz skijašima, borderima i ljubiteljima laganijih ski sportova do ski centara Savin kuk, Kolašin 1450 i Vučje.
„Današnja tura hodanja na krpljama obuhvata pješačenje u pratnji vodiča od vrha Ćupovi, gdje su gosti stigli dvojsedom ski centra Kolašin 1450, preko Krivog dola, katuna Vranjak, i povratak na Jezerine”, navodi se u saopštenju NTO.
U ovoj aktivnosti, kako se dodaje, mogu uživati porodice i svi oni koji nijesu ljubitelji skijanja i ne zahtijeva posebnu fizičku spremnost kao ni predhodnu obuku.
NTO će narednog vikenda, u okviru kampanje Bijeg na snijeg kroz saradnju sa ski školama Vrh sa Savinog kuka i Javorak sa Vučja organizovati školu skijanja i bordovanja za početnike svih uzrasta, takođe po promotivnim cijenama.
Prema skijalištima se nesmetano saobraća, a prema informacijama iz ski centara, visina sniježnog pokrivača na skijalištu Savin kuk na vrhu staze iznosi do tri metra, dok na dnu staze ima 1,5 metara utabanog snijega.
Visina snijega u Kolašinu u podnožju staze iznosi dva metra, dok je na vrhu staze 2,9 metara.
Na Vučju visina snijega se kreće od 1,8 metara u podnožju, do 2,4 metra na vrhu staze.

Portal Analitika