Fudbal

Dragan Radojičić: Igrači nemaju ni za sok!

RadojicicDragan
Sutjeska je jesenji šampion Crne Gore u fudbalu, klub koji se rezultatski izdigao poslije mnogo godina u kojima se borio za opstanak, ali klub koji trenutno nema ni predsjednika, ni sportskog direktora. Klub, čiji su igrači prepušteni sami sebima i koji su na pripreme u Meljine pošli – bez centa!

Dragan Radojičić: Igrači nemaju ni za sok!
Portal AnalitikaIzvor

Sa gorčinom u glasu, trener Nikšićana Dragan Radojičić pričao je za Arenu o trenutnoj situaciji. I kaže kako se do sada nije susrijetao sa takvim stanjem.

- Prvi put u karijeri mi se dešava nešto ovakvo. Odbio sam ljetos tri unosnije ponude da zbog projekta Sutjeske dođem u Nikšić. Odmah da kažem i da se zna, pošto se priča o finansijama, da nije tačno da se sve vrti oko novca, barem u mom slučaju nije sigurno. Odbio sam bolje finansijske ponude da bih poslije 18 godina došao u svoj grad, radio sam i prije toga u dva crnogorska kluba i došao sam u Sutjesku sa tim novim projektom da pomognem i pokušam da udarim još jedan pečat, kao što sam to uradio kao igrač. Negdje mi je u podsvjesti bilo da jednog dana možda dođem da vodim Sutjesku, bilo je možda neplanirano sad, odmah, ali eto desilo se i postigli smo rezultate koje smo postigli. Projekat je bio dobar i na dobar način meni prezentiran, međutim, ja nijesam totalno nasjeo na te priče, nego sam čvrsto vjerovao u to što se pričalo i radilo – priča Radojičić za ARENU.

Trener Sutjeske podsjeća da su ambicije na početku sezone bile umjerene.

- Kako ljetos nijesmo doveli Bog zna kakva pojačanja i količinski kako se tu pričalo, niti sam ja zahtijevao i insistirao na tome vidjevši da nije baš idealna situacija za to, krenuli smo sa igračkim kadrom od prošle sezone, sa zamjenom samo na golu. Traženo je da zbog te situacije izdržimo nekako do decembra i da budemo do petog mjesta, a onda da pokušamo da se pojačamo jer će tada biti bolja situacija i da bismo mogli da napadnemo Evropu – ističe Radojičić.

Od te priče, međutim, sve je ostalo samo na najavama…

- Došao je taj decembar, a mi smo se našli na prvom mjestu apsolutno zasluženo. Neću da kažem da smo igrali najljepši fudbal, ali smo, ponavljam, zasluženo prvi na tabeli. To automatski, u svakoj normalnoj sredini, povlači još veće angažovanje svih ljudi, kao što sam se ja angažovao jer se uopšte nijesam uspavao sa uspjehom koji sam postigao sa momcima i, normalno, ljudima iz kluba, jer smo sve to timski napravili. I, umjesto da se pokrenu sve strukture, da se podigne na veći nivo, ljudi su se, kako se meni čini, svi tu uspavali ili jednostavno naše rukovodstvo, sa predsjednikom Matijaševićem i direktorom Gardaševićem, nije imalo sluha u drugim ljudima koji su trebali da im se pridruže u Upravnom odboru i ispalo je sve kako je ispalo.

Radojičiću su riječi tekle same od sebe, nije mu trebalo postavljati puno pitanja. Razočaranje se osjećalo kroz svaku riječ.

- Bačena je, maltena, ,,atomska bomba“ koja je odjeknula svuda. Ako je sve to bio razlog da se ovo sve baci pod noge, onda stvarno nemam nijednu riječ za to. Mislim da se sve vrlo lako moglo prevazići, iz razloga što igrači nijedan jedini trening nijesu propustili, nijesu nijedan trening štrajkovali. Bilo im je izuzetno teško, ali smo uz normalnu komunikaciju došli do toga da mora da se radi, pomagao sam rukovodstvu kluba i oni su pomagali meni – ističe Gaga. – I, odjednom smo ostali bez predsjednika i sportskog direktora, bez kompletnog upravnog odbora, nažalost, meni to izgleda kao da je razlog na nekoj drugoj strani jer vidim iz njihovih izjava da je upleten ovaj ili onaj. Ne znam i ne mogu da komentarišem protivnike sa kojima su se oni suočili. Ostavljeni smo sami od prvog dana, niko nam nije došao u posjetu, izuzetno je teško, a ovi momci su zaista svoj posao odradili sa 100 odsto mogućnosti. Posljednji put apelujem na ljude, jer u nedjelju veče stižemo u Nikšić, a u ponedjeljak je zakazana Skupština. Nadamo se da će doći do nekog rješenja da bismo nastavili normalno da funkcionišemo, jer je nemoguće postići rezultat ako nemamo klub iza leđa. U suprotnom, ne znam dokle će ovo dovesti i bila bi ogromna šteta da se sve ovo što smo do sada radili baci u vodu. (ARENA)

Portal Analitika