Abiznis

Nastavljena proizvodnja u Čeličani

0902zeljezara
Proizvodnja u Čeličani, ključnom Željezarinom pogonu, počela je jutros nakon što je prekinuta prije 17 dana, javlja radio Antena M.

Nastavljena proizvodnja u Čeličani
Portal AnalitikaIzvor

Kako je rečeno podgoričkom radiju, radni proces biće organizovan u tri smjene. Inače, do sada se radilo samo u trećoj smjeni, zbog jeftinije struje.

Turska kompanija Tosčelik prekinula je proizvodnju u Željezari 23. januara, zbog završetka ugovora o isporuci električne energije, po kome je tom preduzeću isporučivana uz subvencioncije. Novim ugovorom koji je Željezara potpisala sa Elektroprivredom Crne Gore krajem januara, Tosčeliku je ponuđena cijena oko deset odsto veća od ranije, u zavisnosti od dnevne ili noćne potrošnje. Taj ugovor je potpisan na četiri mjeseca, do kraja aprila.

Ugovor Tosčelika i EPCG prvi je komercijalni ugovoru dvije kompanije nakon što je Regulatorna agencija za energetiku 1. januara prestala da određuje cijenu struje za kupce priključene na prenosni sistem.

Nakon kupovine Željezare, turska kompanija je u junu prošle godine počela proizvodnju u Željezari, gdje je sada stalno zaposleno više od 200 radnika.

Foto: toscelikniksic.me

Portal Analitika