Ostalo

SP u odbojci: Dobar žrijeb za „crvene”

OdbojkaskaLopta
Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore igraće u grupi F prve runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. u Poljskoj, a protivnici će joj biti Ukrajina, Makedonija (domaćin turnira od 23. do 26. maja ove godine) i Albanija.

SP u odbojci: Dobar žrijeb za „crvene”
Portal AnalitikaIzvor

Naša najbolja ženska selekcija (Crna Gora domaćin u istom terminu) igraće u grupi A, sa selekcijama Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije, epilog je žrijeba obavljenog juče u sjedištu Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) u Luksemburgu.

Prema propozicijama takmičenja, prvoplasirani iz sedam kvalifikacionih grupa direktno će se plasirati u treću rundu kvalifikacija, dok će šest drugoplasiranih (grupe od A do F) ići u drugu rundu (turnir će se igrati od 2. do 6. oktobra) i prva dva i, eventualno treći (zavisno od epiloga Evropskog prvenstva 2013), dobiće još jednu priliku u trećoj fazi.

U prvoj rundi kvalifikacija, 28 reprezentacija kod muškaraca podijeljeno je u sedam grupa, a u ostalih šest nastupiće Holandija, Hrvatska (domaćin), Bosna i Hercegovina i Azerbejdžan (A), Slovenija (domaćin), Izrael, Mađarska i Moldavija (B), Estonija (domaćin), Letonija, Bjelorusija i Danska (C), Belgija (domaćin), Austrija, Rumunija i Sjeverna Irska (D), Grčka, Švedska (domaćin), Norveška i Island (E) i Luksemburg, Kipar (domaćin), Škotska i San Marino (F).

Kod odbojkašica, sastavi grupa izgledaju ovako: Izrael, Bjelorusija (domaćin), Finska i Danska (B), Belgija (domaćin), Portugalija, Švajcarska i Sjeverna Irska (C), Ukrajina (domaćin), Mađarska, Albanija i Moldavija (D), Slovačka (domaćin), Grčka, Austrija i Lihtenštajn (E) i Luksemburg, Kipar, San Marino, Malta (domaćin) i Škotska.

U trećoj rundi kvalifikacija (3/5. januara 2014) u obje konkurencije biće formirano po pet grupa od po četiri selekcije, a na šampionat svijeta ići će pobjednici grupa i najbolja drugoplasirana kod odbojkaša, odnosno dvije najbolje drugoplasirane kod odbojkašica.

Na svjetska prvenstva u Poljskoj (muškarci), odnosno Italiji (žene), osim domaćina, direktno će se plasirati i finalisti evropskih prvenstava u obje konkurencije, koja će se održati u septembru ove godine.

(ARENA)

Portal Analitika