Ostalo

SP: Svindalu zlato u spustu

Svindall
Norvežanin Aksel Lund Svindal osvojio je danas zlatnu medalju u spustu na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju, u austrijskom Šladmingu.

SP: Svindalu zlato u spustu
Portal AnalitikaIzvor

Svindal je do prvog zlatnog, ukupno drugog odličja u Šladmingu, došao u vremenu dva minuta, sekund i 32 stotinke. On je u Šladmingu bio bronzani u superveleslalomu, a danas je osvojio osmu medalju na šampionatima svijeta.

Svindal je za 46 stotinki bio brži od drugoplasiranog Italijana Dominika Parisa, koji je osvojio prvu medalju na šampionatima svijeta.

Iznenađenje je priredio Francuz David Poizon osvajanjem trećeg mjesta i bronzane medalje, sa 97 stotinki slabijim vremenom od pobjednika. Biće to njegovo prvo pobjedničko postolje na šampionatima svijeta, a najbolji plasman do sada u Svjetskom kupu mu je četvrto mjesto u spustu, 26. januara u Kizbilu. Na četvrtom mjestu završio je Austrijanac Klaus Krol, peti je bio peti je bio Finac Andreas Romar, a šesti Švajvarac Silvajn Curbrigen.

Šampion iz Garmiš–Partenkirhena, Kanađanin Erik Gej, nije završio trku. Svjetsko prvenstvo biće nastavljeno sjutra spustom skijašica. (Mina)

Portal Analitika