Fudbal

Junajtedovih 3623 u nizu

JunajtedKlasa
Vjerovali ili ne, Mančester junajted je na posljednjih 3623 odigranih utakmica imao u postavi igrača poniklog u omladinskoj školi.

Junajtedovih 3623 u nizu
Portal AnalitikaIzvor

Toni Park i Stiv Hobin, dva zagrižena Đavola, nedavno su objavili knjigu Sinovi Junajteda (Sons of United) koja je fascinantno štivo za sve koji vole ovaj klub.

Park i Hobin su istražili istoriju omladinske škole Mančester junajteda i karijere i živote momaka koji su školu prošli. Došli su do nevjerovatnog podatka, da je Junajted na svakoj utakmici od 23. oktobra 1937. godine u postavi imao bar jednog igrača koji je ponikao u njihovoj omladinskoj školi. To je 3623 utakmica u nizu.

Statistika bi bila i bolja da Ferguson na utakmici protiv Arsenala 1. maja 2011. godine nije izveo prvih 11 bez akademaca. Tada je OŠi ostao na klupi, a do tada Junajted je odigrao 3516 utakmica sa "domaćim" igračem u prvih 11.

Od te 1937. godine, kada su ustanovili nepisanu tradiciju da u timu mora biti igrač koji ima crveno-crnu krv, Junajted je osvojio 3 Lige šampiona, 17 titula, 10 FA kupova, 4 Liga kupa, Kup kupova, Svjetsko klupsko prvenstvo i Interkontinentalni kup. Sudeći po rezultatima, recept funkcioniše.

Sigurno je da će i u sjutrašnjoj utakmici protiv Evertona na terenu biti igrači iz omladinske škole pošto se postava Junajteda sada i ne može zamisliti bez Kleverlija, Velbeka, Evansa i naravno Gigsa i Skolsa. (Sportske.net)

Portal Analitika