Fudbal

Ferguson najbolji menadžer u Engleskoj

Fergusson
Ser Aleks Ferguson je najuspješniji menadžer u engleskom fudbalu ove sezone, prema istraživanju BBC-ja. Mančester Junajted je odigrao 25 utakmica i osvojio 62 boda, što je u prosjeku 2,48 poena po utakmici.

Ferguson najbolji menadžer u Engleskoj
Portal AnalitikaIzvor

Iznenađujuće drugo mjesto zauzeo je menažer drugoligaša Burnemauta, Edi Houv, čovjek koji je najprije 2006. postao trener-igrač u tom klubu, da bi poslije dvije godine je otpušten. Vraćen nakon nekoliko mjeseci i sezonu 2009/10 je startovao sa devet uzastopnih pobjeda, što je rekord kluba.

Houv je potom prešao u Barnli, a kao razlog za transfer naveo je činjenicu da mu se čini interesantnim što su pojedini igrači tog kluba stariji od njega. Početkom oktobra prošle godine vratio se u Burnemaunt, koji je pod njegovim vođstvom osvojio 41 bod u 18 utakmica, prosječno 2,27 po meču.

Najveće razočaranje na listi je Rafael Benites. Španac je stigao tek do 22. mjesta, a ispred njega je Uve Rosler, menadžer Brentforda, sa kojim se Čelsi sastaje u FA kupu. Prosjek od 1,69 osvojena boda po utakmici je poražavajući naročito kad se uzme u obzir rezultat čovjeka koga je naslijedio. Roberto Di Mateo je klubu Romana Abramoviča donio 24 boda na 12 utakmica i stigao do osmog mjesta na listi.

Najzvučnija imena sa lošim plasmanom su Mark Hjuz i Din Saunders, koji su KPR-u, odnosno Vulfsima donosili manje od pola poena po meču.

Portal Analitika