Abiznis

KAP: Stimulansi za radno neangažovane neće biti obračunati

0802kap
Menadžment Kombinata aluminijuma Podgorica isplatiće zaposlenima januarsku zaradu u dosadašnjem iznosu, dok se stimulansi za radno neangažovane, u skladu sa odlukom Odbora direktora KAP-a, od polovine februara neće obračunavati, saopštio je Menadžment KAP-a.

KAP: Stimulansi za radno neangažovane neće biti obračunati
Portal AnalitikaIzvor

Iako je menadžment KAP-a nedavno predlagao da broj zaposlenih kojima će stimulansi biti ukinuti bude 300, akcionari kompanije su postigli dogovor da to bude 700 zaposlenih, uz stav da ukupan broj radnika na nivou KAP-a u narednom periodu bude optimizovan na 500.

U cilju realizacije dogovora dioničara, menadžment KAP-a preduzeo je više aktivnosti, a u toku je sačinjavanje spiska zaposlenih na nivou čitave kompanije, u skladu sa razrađenim kriterijumima. Dio zaposlenih biće izdvojen iz proizvodnje u ponedjeljak, 18. februara.

- Posebno naglašavamo da je rukovodstvo KAP-a bilo protiv toga da se zarade umanje svim zaposlenima, jer smatramo da svi koji su bili angažovani punim kapacitetom treba da prime i punu zaradu, navodi se u saopštenju menadžmenta.

Portal Analitika