Turizam

Ponuda Crne Gore predstavljena na sajmu turizma "Holiday World" u Pragu

0802ponuda
O
vogodišnji sajamski nastup Crne Gore na 22. Međunarodnom sajmu turizma „Holiday World 2013“ rezultat je saradnje turističkih organizacija Budve, Bara, Kotora, Tivta, Herceg Novog, Ulcinja i Cetinja kojima su se na zajedničkom štandu pridružile HG „Budvanska rivijera“, HTP „Mimoza“ iz Tivta i HTP „Ulcinjska Rivijera“.

Ponuda Crne Gore predstavljena na sajmu turizma "Holiday World" u Pragu
Portal AnalitikaIzvor

Objedinjenu turističku ponudu durmitorske regije predstavile su lokalne turističke organizacije Mojkovca, Plužina, Pljevalja i Žabljaka čiji je nastup omogućen uz program podrške razvoja turizma na sjeveru koji sprovodi USAID kroz program CHF-a.

„Holiday World 2013“ organizovan je ove godine zajedno sa međunarodnim sajmom za gastronomiju “Top Gastro” kao i specijalizovanim turističkim sajmom za golf – “Golfshow”.

U okviru sajma «Holiday World», sinoć su tokom tradicionalnog okupljanja agencija i partnera u srednjevjekovnom dvorcu Djetenice na svečanoj gala večeri dodjeljena priznanja turističkom naselju ‘’Slovenska plaža’’ i hotelima „Queen of Montenegro“ i "Otrant" za prvoklasnu uslugu u sezoni 2012.

Nagrade su rezultat procjene gostiju i ankete stručnjaka u turizmu sa češkog tržišta a uručene su od strane turoperatora „Vitkovice tours“. Prisutnima se u ime dobitnika obratio direktor NTOCG Saša Radović koji je i ovom prilikom pozvao češke agencije da prošire svoje poslovanje u Crnoj Gori i uvjere se u kvalitet ne samo ova tri objekta već i drugih hotela.

Naglasio je da su pripreme za ljetnju sezonu otpočele znatno ranije nego prethodnih godina, te da će se u unaprjeđenje kvaliteta uvjeriti i zahtjevni česki turisti. Podsjetio je da su prve organizovane grupe turista koje su posjetile našu zemlju davnih tridesetih godina prošlog vijeka, upravo bile iz Češke.

Danas je Radović održao pres brifing za desetak predstavnika najuticajnijih českih medija, odnosno njihovih redakcija za turizam.

Većina njih je upoznata sa turističkom ponudom Crne Gore, a tokom sajma su generalno bili zainteresovani za smještajne kapacitete, puteve za pješačenje i biciklizam, izlete i zabavne manifestacije, kao i za cijene tokom ljetnje sezone 2013.

Do kraja 2012. godine Crnu Goru je posjetilo skoro 27.000 Čeha koji su ostvarili približno 175.000 noćenja, što predstavlja povećanje od dva odsto u odnosu na 2011. godinu.

„Holiday World“ se održava u Pragu od 7. do 10. februara. Ovaj 22.sajam je jedan je od najbitnijih centralnoevropskih sajmova turizma.

Portal Analitika