Društvo

EPCG: Havarisana i pokradena trafostanica u Nikšiću

trafo8
I
pored konstantnih upozorenja i dodatnog angažovanja policije u hvatanju počinilaca, nesavjesni pojedinci nastavljaju sa otuđivanjem elemenata elektroenergetskih objekata, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

EPCG: Havarisana i pokradena trafostanica u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Trafostanica 10/0,4 kV „Donje Srijede“ Elektroprivrede Crne Gore je juče u prijepodnevnim časovima , havarisana , a iz transformatora su otuđeni bakarni elementi.

Sa pomenute trafostanice se električnom energijom napajaju domaćinstva nikšićkog sela Srijede.

Slučaj je prijavljen policiji i podnešena je krivična prijava protiv NN lica.

Cijena novog transformatora sa ugranjom iznosi oko 4 hiljade eura, dok je „dobit“ počinioca ovog krivičnog djela nekoliko desetina eura.

- Apelujemo na građane, da budu naši saveznici u suzbijanju ovog visokorizičnog oblika krađe čije posljedice mogu biti i duže beznaponske pauze i da Elektroprivredi Crne Gore ili najbližoj policijskoj stanici prijave, ukoliko primijete, svaku neovlašćenu djelatnost na stubnim mjestima i trafostanicama - kaže se u saopštenju.

Elektroprivreda Crne Gore će i ubuduće nastaviti da sprovodi sve zakonom propisane mjere kako bi zaštitila svoju imovinu i omogućila potrošačima uredno napajanje električnom energijom.

Podsjećamo, da je prethodnog vikenda na isti način havarisana i trafostanica 10/0,4 u Pljevljima , zbog čega je bez napajanja duže od 24 sata bilo 50 domaćinstava iz sela Vidre.

 

Portal Analitika