Društvo

Lakićević: Šobićevo zdravstveno stanje u značajnom poboljšanju

sobicvijestok
Direktor Klinike za neurohirurgiju KCCG Novak Lakićević saopštio je danas da je zdravstveno stanje poznatog crnogorskog kantautora Miladina Šobića u značajnom poboljšanju. U saopštenju Kliničkog centra Crne Gore koje potpisuje Lakićević navodi se da je Šobić ipak još životno ugrožen.

Lakićević: Šobićevo zdravstveno stanje u značajnom poboljšanju
Portal AnalitikaIzvor

- Zdravstveno stanje Miladina Šobića je u značajnom poboljšanju ali još ne možemo reći da je prevaziđena životna ugroženost. I dalje su potrebne mjere intenzivnog liječenja – navodi se u saopštenju direktora Klinike za neurohirurgiju KC CG Novaka Lakićevića dostavljenom Portalu Analitika.

Šobića je nedavno doživio moždani udar i od tada je u stanju „kontrolisane kome“.

Kultni kantautor rođen je 1956. godine u Nikšiću. Nakon što je, tokom studija, postao veoma popularan na brojnim okupljanjima, 1975. godine objavljuje prvu pjesmu "To sam ja".  Godinu dana kasnije na muzičkom festivalu "Omladina 76" u Subotici osvaja drugo mjesto sa pjesmom "Daj nam neba".

Slavu na jugoslovenskom prostoru doživio je prvim albumom "Ožiljak" koji je izdao sarajevski Diskoton. Sa tog albuma najpoznatija je - bila je i hit na prostoru tadašnje Jugoslavije - pjesma "Kad bi došla Marija". Dvije godine kasnije, 1982, završava album "Umjesto gluposti". Osim naslovne pjesme tu su: "Đon", "Od druga do druga", "Opet krivi tip", "Svetozara Markovića 39"...

Miladin Šobić se, nakon smrti svoje sestre, naglo povukao sa muzičke scene, iako je već snimio treći album. Od tada se praktično nije pojavljivao u javnosti

Portal Analitika