Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Nerezidentni ambasadori: Perović - Španija i Portugalija, Radović - Andora, Jocović – Bjelorusija i Kazahstan

Nerezidentni ambasadori: Perović - Španija i Portugalija, Radović - Andora, Jocović – Bjelorusija i Kazahstan

okvlada
Vršilac dužnosti generalnog direktora Generalnog direktorata za bilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih poslova Željko Perović biće novi ambasador na nerezidentnoj osnovi u Španiji i Portugalu, saznaje Portal Analitika.

Nerezidentni ambasadori: Perović - Španija i Portugalija, Radović - Andora, Jocović – Bjelorusija i Kazahstan
Portal AnalitikaIzvor

Ambasadorka u Parizu Irena Radović će biti i nerezidentni ambasador u Andori, ambasador u Poljskoj Ramiz Bašić biće nerezidentni ambasador i u Letoniji, Estoniji i Litvaniji, a funkcioner MVPEI Miroslav Šćepanović u Norveškoj, Švedskoj, Finskoj i Danskoj.

Milan Begović će biti nerezidentni ambasador u Rumuniji i Moldaviji a Milomir Mihaljević u Bugarskoj.

Ljubomir Mišurović će biti nerezidentni ambasador u Ukrajini, Gruziji i Jermeniji, a Zoran Jocović u Bjelorusiji i Kazahstanu.

Crnogorska Vlada bi na današnjoj sjednici trebalo da utvrdi predlog MVPEI-a za imenovanje ovih ambasadora na nerezidentnoj osnovi.:

Ministarstvo vanjskih poslova planira da pojača diplomatsku zastupljenost na nerezidentnoj osnovi u zemljama EU, imajući u vidu potencijale za inteziviranje saradnje u oblasti ekonomije, saobraćaja, turizma i kulture, kao i stratešku ulogu ovih zemalje na planu ispunjenja naših spoljnopolitičkih prioriteta – članstva u EU i NATO.

 

 

 

Portal Analitika