Svijet

Plaća ćerki da ne koristi Fejsbuk

Fejsbuk-ugovor
B
rojni su roditelji zabrinuti zbog previše vremena koje njihova djeca provode na internetu, posebno na društvenim mrežama na kojima objavljuju statute, fotografije i slično. Ipak postoji rješenje sa kojim roditelji mogu da odvoje djecu od Fejsbuka, a to je potpisivanje ugovora o nekorišćenju najpopularnije društvene mreže.

Plaća ćerki da ne koristi Fejsbuk
Portal AnalitikaIzvor

- Jedan Amerikanac potpisao je ugovor sa svojom 14-godišnjom ćerkom (“Ugovor o deaktivaciji Fejsbuka”) prema kom ona ne smije da koristi ovu društvenu mrežu do kraja juna, a on će joj za to platiti 200 dolara – prenosi srpski portal B92.net.

Pol Baier potpisao je prije nekoliko dana ugovor sa ćerkom na osnovu koga će mu ona dati šifru svog profila, koju će on promijeniti, kao i deaktivirati profil kako ga njegova ćerka ne bi mogla više koristiti. Ako djevojčica uspije da do sredine aprila ne pristupi mreži, dobiće 50 dolara, a ako izdrži do kraja juna dobiće još 150 dolara.

- Ono što je naročito zanimljivo jeste da potpisivanje ugovora o nekoriščenju Fejsbuka nije Polova ideja, nego se toga dosjetila njegova ćerka. Lukava tinejdžerka htjela je da zaradi novac pa je rekla ocu da neće biti na Fejsbuku određeno vrijeme ako će joj on to platiti. Takođe, rekla je i da joj je ova mreža već dosadila tako da izbjegavanje Fejsa ne bi trebalo da joj predstavlja problem, a usput će zaraditi i 200 dolara – stoji na portalu B92.net.

Foto: preuzeto sa practicalsustainability.blogspot.com

Portal Analitika