Region

MIHAJLOVIĆ: Veći Srbi su oni koji su rođeni van Srbije

okmihajlovic
S
iniša Mihajlović smatra kako Srbi koji su rođeni van Srbije i žive van nje više vole Srbiju zemlju od Srba iz Srbije. Srbi iz Krajine prevale po nekoliko stotina kilometara da dođu na meč reprezentacije Srbije, a neko ko je sto metara od stadiona ostane kod kuće, rekao je Mihajlović.

MIHAJLOVIĆ: Veći Srbi su oni koji su rođeni van Srbije
Portal AnalitikaIzvor

 

Selektor Srbije gostovao je u emisiji Alternativne telivizije iz Banjaluke, a glavna tema je bila predstojeća utakmica sa selekcijom Hrvatske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ono što je u ovom razgovoru bilo posebno zanimljivo jeste Mihajlovićevo mišljenje da na utakmicama reprezentacije Srbije ima uvek više navijača iz Republike Srpske. Mihajlović je takođe iznio mišljenje da su Srbi van Srbije veći od onih koji su rođeni i žive u njoj.

"Rođen sam u Hrvatskoj i smatram da su uvek veći Srbi oni koji su rođeni van Srbije. Oni više vole tu zemlju nego Srbi u Srbiji", izjavio je Mihajlović.

"Na tribinama su većina navijači iz Krajine. Vidim to po zastavama i natpisima gradova, transparentima. Srbi iz Krajine prevale po nekoliko stotina kilometara da dođu na meč reprezentacije, a neko ko je sto metara od stadiona ostane kod kuće", dodao je Mihajlović.

Srbija će gostovati Hrvatskoj u Zagrebu 22. marta, u petom kolu grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu sledeće godine. Belgija i Hrvatska imaju po deset bodova, a Srbija i Makedonija po četiri.

(RTS)

 

 

Portal Analitika