Politika

Pozitivna: Prestati sa pritiscima na naše članove u Nikšiću

pozitivna-logook
Pozitivna Crna Gora – Nikšić saopštila je danas da su pojedini rukovodioci pred nove lokalne izbore počeli sa pritiscima na birače Pozitivne. Iz te stranke su pozvali rukovodioce državnih i lokalnih insitiucija u Nikšiću da prestanu sa pritiscima na članove Pozitivne.

Pozitivna: Prestati sa pritiscima na naše članove u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

- Upozoravamo rukovodioce državnih i lokalnih institucija u Nikšiću da prestanu sa pritiscima na članove Pozitivne Crne Gore koje rade u ovim institucijama. Neki rukovodioci su i pred nove lokalne izbore počeli sa pritiscima i otvorenim ucjenama na birače Pozitivne Crne Gore. Ovakvi postupci vladajuće strukture ili pojedinaca iz istih redova pokazuju još jednom da je demokratija u ovom gradu pritisnuta nezakonitim metodama, a da se pritisci i ucjene događaju u državnim i lokalnim institucijama i službama – navodi se u saopštenju Pozitivne dostavljanom Portalu Analitika.

Oni su naveli da je iz političkih razloga, i za vrijeme prethodne kampanje članovi Pozitivne bili izloženi velikom pritisku.

- Pozitivna Crna Gora zabilježila je veliki broj ovakvih slučajeva u Nikšiću i u januaru, od trenutka kada je objavila da će na predstojeće lokalne izbore izaći samostalno. Da bi građani mogli da se pouzdaju u institucije i njihove rukovodioce, te ustanove i ti pojedinci moraju biti profesionalci koji rade u interesu građana, a ne u interesu vladajućih partija – navodi se u saopštenju.

Prethodno održani lokalni izbori u Nikšiću, kako se dalje ističe, i nedemokratska dešavanja nakon izbora u vidu političke korupcije, “koja je do dan - danas neriješena i bez adekvatne reakcije tužilaštva, najbolji su pokazatelj da se izborni procesi održavaju u atmosferi koja je obilježena nedemokratskim metodama”

- Nesumnjivo je da će proces i rezultate lokalnih izbora u gradu pod Trebjesom, u svijetlu naših evropskih integracija, pratiti i Evropska unija, što nas dodatno obavezuje kao društvo da budemo odgovorni, a oni koji vrše vlast da prestanu sa nedemokratskim metodama koje nisu dio evropske budućnosti Crne Gore, i koje koče naše društvo da ide naprijed – kaže se u saopštenju Pozitivne.

 

Portal Analitika