Region

PEŠIĆ: Dačić je naš Čerčil, potapaju ga zbog Kosova

okvesna
Suština posljednjih događaja i skandala u Srbiji je "potapanje" premijera Ivice Dačića zbog Kosova, izjavila je Vesna Pešić.

PEŠIĆ: Dačić je naš Čerčil, potapaju ga zbog Kosova
Portal AnalitikaIzvor

"Teško je razumjeti najnovije događaje, jedan drugi prestiže, skandali se ređaju... Kad se razgrne udbaško-mantijaška plijeva, riječ je o samo jednom događaju: potapanje premijera Ivice Dačić. Razlog je više nego jasan: Kosovo ponovo ide u karantin", napisala je Pešićeva u tekstu objavljenom na sajtu "Peščanik".

Ona je navela da je Dačić prvi srpski političar koji je sjeo ravnopravno da razgovara sa nekim političkim predstavnikom kosovskih Albanaca.

"I ne samo što je sjeo da razgovara sa Tačijem ciljajući na rješenja, već je i patrijarhu poručio da nam Kosovo neće biti vraćeno ako ne uđemo u EU, a 'braniocima Ustava' da uzmu Ustav pod mišku pa da se prošetaju Kosovom ako mogu", navela je ona.

Prema njenim riječima, kap koja je prelila čašu i reč koja je premijeru potpisala "smrtnu presudu" bila je stolica u UN.

"Negdje, na onom tajanstvenom mjestu, napravljen je opet isti dogovor, da ekspresno mora doći kraj ovoj vladi, prije svega Dačiću, i otuda ta nerazumljiva priča o izborima", navela je Pešićeva.

Ona je kazala da je Vojislav Koštunica prvi vidio koliko je sati i zatražio Dačićevu ostavku u Skupštini, kada se premijer "cio cjelcati dan divovski borio oko Rezolucije, sa napadima svih vrsta".

"Održao je tom prilikom nekoliko istorijskih govora, koji su meni djelovali ubjedljivo i sigurno, kao da je rođen neki naš Čerčil ili De Gol, svejedno. Danima sam prepričavala kako se Dačić odbranio od Marka Jakšića, ofanzive Aligrudića i ostalih šarži iz DSS-a, ali i onih iz DS-a i Čedinog klana. Sve ih je nadmašio i nadgovorio Dačić, čovjek iz Žitorađe", rekla je Pešićeva.

Ona je navela da sada svi traže ostavku premijera, a pri tome se prikriva da je riječ o Kosovu.

"Zatrpava se činjenica da je premijer govorio nekim drugim načinom, nekim prirodnim, pa čak i njemu svojstvenim (simpatičnim) jezikom, normalnog političara koji se kod nas retko sreće, i izdvajao se po tome što se bavio Kosovom kao realnim problemom. Sve ostalo je čista namještaljka", smatra Pešićeva.

"Ako su Koštunica i njegova sekta prvi tražili ostavku, a razlog nisu krili, nije im smetalo da sada i oni pjevaju u horu 'Miša Banana', zajedno sa DS, LDP, B92, Blic, Alo, Informer, Politika, Danas i ko sve ne", navela je Pešićeva i dodala da je najagresivniji bio DS koji je oko "medijske bombe" napravio čitav niz akcija.

 

Portal Analitika