Politika

BOJOVIĆ: Ne bih se kandidovao da ne vjerujem da se mogu naći u drugom krugu

bojovicradevijest
P
redsjednik Izvršnog odbora Pravedne Crne Gore i kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima,  Rade Bojović, uvjeren je da na predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori neće biti pobjednika u prvom krugu i dodao da se ne bi ni kandidovao da ne postoji šansa da se i on nađe u tom drugom krugu.

BOJOVIĆ: Ne bih se kandidovao da ne vjerujem da se mogu naći u drugom krugu
Portal AnalitikaIzvor

„Pobjednika u prvom krugu predsjedničkih izbora nećete imati, u to sam siguran“, kazao je Bojović, gostujući večeras u emisiji „U centar“ RTCG.

Na pitanje voditelja i autora emisije Andrije Nikolića da li vjeruje da će se on, Bojović, naći u tom drugom krugu, gost emisije je odgovorio:

„Ne bih se kandidovao da mislim da ne postoje neke šanse, da ne mislim da postoji šansa da se nađem u drugom krugu. Jedina krupna neizvjesnost na tim izborima vezana je za moju kandidaturu“, kazao je Bojović.

On je istakao da ne očekuje nikakvu javnu podršku od rukovodstava drugih partija na crnogorskoj političkoj sceni, niti javne pozive da članstva ili simpatizeri drugih partija glasaju za njega, jer se tu, kako je naglasio „vodi računa o stranačkim kalkulacijama“.

Međutim, Bojović je kazao i da nema dilemu, „s obzirom na političku poruku koju nosi“, da će mnogi simpatizeri drugih stranaka ili njihovi članovi glasati za njega, naročito SDP-a i Pozitivne Crne Gore, nekadašnjih suverenista, uključujući liberale, ali i DPS-a, ističući da Vujanović nikada nije imao slabiju podršku svoje stranke nego sada, za kandidaturu koju je nazvao „nelegitimnom“.

Bojović je kazao da ga podrška drugih stranaka i ne interesuje, i naglasio da u izbornu trku nije ušao iz kalkulacija koliko će glasova dobiti na narednim predsjedničkim izborima, već „da bi se čuo glas treće Crne Gore“.

„Vujanovićeva poruka jeste – stabilnost bez promjena, a moja – promjene kroz stabilnost, odnosno da je Crna Gora sposobna da se mijenja i da se i mijenja nabolje. .. Vjerujem da postoji dovoljan broj građana koji vjeruju da postoji 'treća' Crna Gora“, kazao je Bojović, i istakao da svoju šansu vidi u tome što su građani prilično umorni i od vlasti i od ovakve opozicije, te da ovo može biti „momenat koji može dovesti do značajnih promjena i epiloga u koji niko ne vjeruje“.

„Mi vjerujemo da postoji treći politički put i da on može dobiti veliku podršku građana Crne Gore“, kazao je Bojović i dodao:

„Za nas je značajno da građani imaju šanse da izaberu predsjednika van kontrole političkih stranaka.“

On je izrazio uvjerenje da će aktuelni zakon, koji, kako je kazao, favorizuje velike političke igrače, i da demotiviše nezavisne kandidate,  biti diskvalifikovan nakon ovih izbora, i to ne samo zbog neophodnog broja potpisa za učešće na izborima, već i zbog načina prikupljanja potpisa.

Bojović nijednom nije iskazao sumnju u to da će uspjeti da prikupi potreban broj potpisa, i najavio da će uskoro izaći na teren oko 150 njihovih volontera i entuzijasta.

„Stvari na terenu idu  prilično traljavo, jer je  DIK prepustila potpunu autonomiju opštinskim komisijama da organizuju način rada i da određuju termine“, kazao je Bojović, komentarišući da na terenu zbog toga vlada potpuna konfuzija.

Portal Analitika